Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoka temperatura

Awangard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grałem sobie kilka dni w BF3 było wszystko ok.
Nie wiem czy dobrze zrobiłęm ale podkręciłem procesor z 2,4ghz na 3,18 ghz i tak sobie ustawiłęm gre na ultra.
Smigało az miło chociaż się lekko zacinało.
I tutaj jest problem.. dzisiaj sobie wchodzę na jakiś tam serwer i ledwo co mogę na średnich ujechać.. temperatura procesora skoczyło do 75*C i trochę mnie niepokoi ;c
Czy taka temperatura jest za dużo czy nie ma się o co bać ?
Procesor:Intel Core 2 duo 2,4ghz ~3,18 ghz.

Dodam iż ostatnie dni trochę przycina się cały komputer ale temperatury w spoczynku sa normalne 49-55.

Opublikowano

Mustang

Model:ATX KY-450W

Wszystko było ok wciąż jade na takim samym taktowaniu tylko teraz cos odmawia posłuszeństwa.. ;/

czyli teraz ci nie działa komp ?

[a tak na bok 75 to nie wysoka bo ja w lapku jak gram to mam max 84 obserwuje cały czas programem a średnio 64]

Opublikowano

... Sam komputer działa tylko dość często się zacina.. Mi chodziło bardziej o Bf3 bo zawsze chodził na wysokich teraz nawet ciężko na średnich.
Jak kolega wyżej podał podbije trochę napiecie.

Opublikowano

Nic nie robiłem a temperatura w normalnej pracy(Przegladanie forum,fb) wynosi od 60-75.
Czym jest to spowodowane ?
A napiecie mam ustawione 1,27... (nie pamiętam dokładniej wartości).

SweetJezus.. Otóż to.. gram i to już długi odcinek czasu.. nawet mi na wysokich ładnie wszystko.
Tylko dzisiaj sobie miałem chęć na jakiś jedną runde a tutaj boom i nic nie da się zagrac.

Opublikowano

Zapewne masz chłodzenie BOX?

Jeśli tak oczyść je z kurzu i załóż nową pastę termoprzewodzącą

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

No właśnie oczyściłem z kurzu.. nic nie pomogło.. hm a z pasta kupiłem kiedy za 7 zł jakas taka beznadziejna.. wysmarowałem procesor i do teraz nie jest zaschnieta tylko w postaci lepkiej mazi.
Mnie tylko jedno dziwi.
Czemu wszystko było dobrze az do teraz ?
I jeszcze jedno pytanko..
Czy Wam tez tak bardzo bardzo zamula MPC ?
No bo właśnie zauważyłem gdy wchodzę na forum temperatura skacza do 85.

Dobra napiecie trochu zniżone.. drugia sprawa chłodzenie nie było dokładnie przyczepione..
Teraz mam 25-35*C..

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...