Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] AC IV - Save...

Lenartowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, kilka dni grałem na piracie w AC IV, teraz po zakupie gry, nie chce mi się przechodzić jej od nowa, wie ktoś może gdzie mogą podziewać się save?

W folderze z Ubisoft Game Launcher znalazłem folder Savegames, i daty plików zgadzały się z save zrobionymi przez uplay, po podmianie ich na stary save, dalej miałem ten nowy save którego nie chce.

Tak wiem, na mpc jest zakaz piracenia itp. itd. Ale nie proszę o pomoc z piratem, lecz oryginałem.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Niestety nie zrobisz tak jak chcesz. ;) Uplay synchronizuje zapis z chmurą przy każdym uruchomieniu gry oraz po jej zakończeniu.

Tzn. Jeśli Ty wkleisz swój zapis do folderu i uruchomisz grę nastąpi jego nadpisanie na ten który znajduje się na serwerze.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

czyli jak np. mam wyłączoną synchronizacje Cloud w ustawieniach uplay, to co? Save wcale mi się nie będzie zapisywał?
Gdzieś to gunwo musi być :D

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

czyli jak np. mam wyłączoną synchronizacje Cloud w ustawieniach uplay, to co? Save wcale mi się nie będzie zapisywał?

Gdzieś to gunwo musi być :D

Możliwe, że jak uruchomisz Uplay offline to pójdzie wszystko po Twojej myśli. :) Nie mam teraz jak tego sprawdzić niestety. :)

Opublikowano

gunwo...
Wyłączenie synchronizacji, oraz przejście w tryb offline, powoduje jedynie usuwanie save...

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Nic nie poradzisz. Zabezpieczenia. Ma to pewnie związek z tymi pkt uplay oraz osiągnięciami.

Te pliki muszą być jakoś podpisane i jeśli ten podpis się nie zgadza to nie da rady. :)

Opublikowano

walić to, single dokończę na piracie, a w multi na oryginale :P
płakać nie będę.
dobra, temat niech zostanie dla potomnch, może ktoś coś wynajdzie.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...