Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Modernizacja/Pytanie] Procesor i karta graficzna.

ara9al

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mama pytanko:

Czy będę musiał zmieniać system po zmianie procesora i karty graficznej?

Z Linuxem jest prosta sprawa, ale jak zareaguje na to Windows 8?

Nie chciał bym ponownie instalować, bo nie mam napędu optycznego, a instalkę mam tylko płytową, bo na Pendrive nie sprzedają niestety :P

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Po zmianie procesora lepiej przeinstalować system, bo mogą występować problemy ze sterownikami. Przy samej karcie graficznej wystarczyło by usunąć stare sterowniki i zainstalować nowe, ale tu lepiej zrobić reinstalacje.

Opublikowano

Z kartą graficzną nie będzie problemu, ale nie wiem jak zareaguje system na zmianę procesora.

Jeśli masz oryginalny klucz Windows 8 możesz użyć narzędzia od MS.

Wybierz, którą wersję Windows 8 chcesz zainstalować, a zostanie Ci udostępnione narzędzie do pobrania.

W nim wpisujesz swój klucz i możesz rozpocząć pobieranie. Ważne byś wybrał opcję nie Instalacji tylko pobrania ISO.

http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-8/upgrade-product-key-only

Wtedy pobierzesz obraz legalnie z serwerów MS i możesz zrobić bootowalnego pendriva. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Rozumiem, dzięki wielkie, trochę lipa bo będę musiał w takim układzie na nowo zrobić mojego Linux'a, bo on nie mms kłopotów z nowym sprzętem który się mu zainstalowane lub zmienia, automatycznie pobierze wygodny mu sterownik...

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...