Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin automatycznie teleportujący na spawn?

polak152

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Problem...!

Nie wiem jak nazywa sie plugin ktory automatycznie teleportuje na spawn po wejsciu na serwer. Posiadam dedykowany serwer ( 3 serwery), Maszyne bungeecord, plugin bungeeportals.

Za kazdym razem jak wejde na serwer to tepa mnie albo w teleport albo w to samo miejsce pomozcie !

Opublikowano

Ale masz normalnie bukkit ? Jezeli tak to musisz ustawic w danym miejscu gdzie chccesz spawn za pomoca pluginu essentials ..

Czyli stajesz w wyznaczonym miejscu i wpisujesz /setspawn

A po tym jak chcesz wrócic na spawn /spawn

csHDdb6.png

Opublikowano

Ale masz normalnie bukkit ? Jezeli tak to musisz ustawic w danym miejscu gdzie chccesz spawn za pomoca pluginu essentials ..

Czyli stajesz w wyznaczonym miejscu i wpisujesz /setspawn

A po tym jak chcesz wrócic na spawn /spawn

Mam Bukkit. Chodzi mi o to ze chce zrobic serwerownie network i mam jeden serwer jako glowny spawn. Teleportacje miedzy innymi serwerami umozliwia mi bungeecord i bungeeportals. Wlasnie dlatego poszukuje pluginu ktory po wejsciu w ip bungeecord tepa odrazu na spawn glownego serwera!

Opublikowano

A to sorki tu ci nie pomoge bo nie mam aż tak rozwiniętego serwera i nie myślałem nigdy nad tym :)

Kurcze no szkoda.

Raz znalazlem ten plugin ale zapomnialem go i jego nazwe kompletnie... prosze o pomoc!

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ale nie rozumiesz, po wyjściu np z serwera Survival i jak wchodzę ponownie na serwer to jestem w tym samym miejsciu a nie w lobby

1-2536914-560x95-2-FF5519-FFFFFF.png

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zychu151 dał 28 marca najlepszą wskazówkę,tylko że - jak pamiętam - to się nazywa "ForceSpawnLocOnJoin". W każdym razie,jak podaje opis w configu,wtyczka zapomni ostatnią lokalizację i po każdym wejściu znajdziesz się na spawnie.

Skoro więc już się ma AuthMe,to nie trzeba nic dogrywać ani paćkać serwera skryptami

Opublikowano

Powiem Ci tyle drogi kolego że jeśli nie chcesz się pierdzielić jak katarynka na trasie to polecam ściągnąć antispam, niemal że poprzez ustawienie blokuje Ci przeklinanie to jeszcze dodaje takie coś jak teleport na spawn.

# Command executed by player on join

JoinCommands:
- 'spawn %player' (tutaj masz takie coś że jak wbije ktoś na serwer to od razu antispam teleportuje na spawn. Ja to usunąłem bo wkurzało człowieka jak nie zapisałem sb sethome np w fajnym biomie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...