Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy opłaca się kupić WoW 4 w 1? (Podstawka, BC, Lich King i Cata) za 50zł?

2. Czy w WoW'ie jest dużo pająków? Te małe mnie nie obchodzą, chodzi o te na pół ekranu, gdyż chciałbym sobie pograć, ale jak takiego widzę to mam paraliż. Czy jest sposób na unikanie np. iść na inne exp zony albo wybór innej rasy? (Mam 20 Trolla Druida z podstawki i jak na razie nie widziałem ani jednego)

Opublikowano

1. Z tego co wiem za 40 zł też już kupisz .

2. Znaczy jest pare map gdzie są małe pająki i jest ich sporo ,ale są też dungeony , raidy gdzie są bossy pająki i są dość spore ;)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Te 10zł nie gra aż takiej roli, chodzi mi czy w jakichś głównych questach są te "potwory"? Bo te małe to pikuś, boję się tylko tych ogromnych.

Opublikowano

Ok, ostatnie pytania:

1. Kupując to dostanę też miesiąc abonamentu oprócz dodatków?

To jest ukryta treść, proszę

2. Czy nie mając MoP można grać pandami czy ten dodatek jest tylko potrzebny do grania Monkiem?

3. Jaka jest najlepsza rasa/klasa dla soloplayu (Przymierze, człowiek odpada bo tam są pająki po drodze :P )

Opublikowano

Blizzard wraz z premierą MoP, umożliwił tym co nie mają dodatków grę Draenei, Krwawymi Elfami, Goblinami, Worgenami oraz Pandarenami.

Co do solopalyu. Hunter i Warlock najlepsi. Warlock ma mocne survi jak się ogarnie, polecam obejrzeć solo filmiki, jak lockowie solują raidy WOTLK albo Cata. Problem w tym, że filmiki z solo Dragon Soul, są z bety MoP, a wtedy wiadomo masa bugów jest.

Jedyny mankament co do ras bez dodatków jest taki, że nie pograsz Death Knightem i Monkiem.

Opublikowano

2: Możesz robić jedno i drugie, z tym że za wykonanie pierwszy raz dungeona przez Dungeon Finder, otrzymujesz premię do punktów doświadczenia. Jest to premia dniowa.

3: Większość glyphów po premierze MoP, stała się kosmetyczna np. W patchu 5.4 Magowie mogą zmienić wygląd i skille Water Elementala.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie: obecnie gram druidem pod ferala, ale na dungeony chodzę jak healer. Czy powinienem zmienić specjalizację na healera czy wbić te 4 lvl i mieć dual specjalizację (czy jakoś tak, jestem nowy)?

Opublikowano

Kupuj dual speca, dzięki temu możesz grać jako DPS lub tank i jako healer w drugim drzewku. :) Teraz dual spec kosztuje grosze. ;)

Opublikowano

Zależy na co jest zapotrzebowanie w danej chwili. Bo jeśli masz gildie, która regularnie raiduje, to dostosuj się pod nich robiąc np. Bala druta albo miśka tanka. :)

Opublikowano

Akurat zmieniłem teraz speckę na healera, jaką brać drugą? Balanced czy protective (tank)?

Nie protective tylko poprostu feral . Dodam że bardziej opłaca sie mieć spece tank i heal , ponieważ na globalu masz zawsze instantowo dungeony

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Mam kolejne pytania:

- obecnie zaczynam questy w Dustwallow Marsh, a tam jest masa pająków. Strach bierze nade mną kontrolę i po prostu wymiękam. Czy jest jakaś lokacja gdzie mogę robić inne questy czy zostaje my lvlowanie na dungeonach?

- jaka rasa ma najmniej styczności z tymi stworzeniami?

- czy jeżeli tak się ich boję to czy warto przedłużać abonament?

Opublikowano

Na 42 lvlu chyba możesz iść do Tanaris . Udaj sie do Orgrimaru i weź sobie misje z tablicy ;) . Znaczy od chyba 30 lvla , lub 35 lvl każda rasa ma połączone expowiska . Możesz wybrać jedno z dwóch , albo trzech na dany lvl ;) . Jeżeli chodzi o abonament to już Twoja decyzja .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Dam tutaj porady co do LVL'owania w odświeżonych przez Cataclysm classic krainach.

40 - 45 Thousand Needles / Eastern Plaguelands / Felwood.

45 - 50 Tanaris / Searning Gorge / Un'Goro Crater / Winterspring.

50 - 55 Burning Steppes / Silithus / Winterspring.

55 - 60 Badlands / Silithus.

Ewentualnie farm expa przez DF'a bo szybko idzie znaleźć pt.