Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybór telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam obecnie Samsunga Galaxy S Plus i myślę że gdzieś na wakacjach przyjdzie mi się z nim rozstać. I tutaj pytanie do Was forumowicze: Jaki wybrać telefon , oczywiście dotykowy , najlepiej z androidem. Myślę że tak do 1000 zł.

Maroon-5-Concert-from-Katrina-Rivera-800

Opublikowano

Nexus 4, nie ma o czym gadać. Jednak przed wakacjami na pewno za tą kwotę będzie Nexus 5.

a na allegro dało by się go dorwać? tak do 1000? a jak ma się nexus 4 do chociażby galaxy s 3?

Opublikowano

Tak, dobrze rozumiesz.

Więc to jedyna propozycja? Masz może jeszcze jakieś? :) ja osobiście zastanawiałem się nad tym s 3 , bo myślę że do wakacji stanieje i jeszcze nad s 4 mini. może coś jeszcze z htc.

Opublikowano

Z HTC do 1000zł to HTC One X ale on ma Tegre 3. S3 nie będzie najgorszy. Do wakacji Nexus 5 stanieje bardzo i go wtedy będzie warto kupować.

Opublikowano

Z HTC do 1000zł to HTC One X ale on ma Tegre 3. S3 nie będzie najgorszy. Do wakacji Nexus 5 stanieje bardzo i go wtedy będzie warto kupować.

A co jest złego w tym , że ten htc ma Tegre 3? Wybacz ale aż tak telefonami się nie interesuję żeby odróżnić tegrę 3 od qualcomm :)

Opublikowano

Ze jest po prostu mniej wydajny i bardziej się grzeje, wiele gier nie działa (mowie o Tegra 3).

Nexus 4 to najlepszy wybór, dobre parametry, 2 GB RAMu, brak nakladki dzieki czemu jest diabelnie szybki.

SGS 3 - już stary telefon, ma 1 GB RAM i ogólnie dobrą specyfikację ale słaby soft - TouchWiz strasznie muli.

Xperia SP - 2 rdzeniowy procek ale bardzo wydajny, dobry układ graficzny

HTC One X - wg mnie najgorszy telefon z wymienionych

Poukładałem je w takiej kolejności wg mnie od najlepszego do najgorszego.

Nexus 4 absolutnie wygrywa i tu nie ma nawet o czym gadać, natomiast HOXa nigdy bym nie kupił.

Ale co do SP vs. S3 - tu wybór jest trudny, SGS 3 ma teoretycznie lepszą specyfikację, ale ten mulący TouchWiz który w dodatku w ogole mi sie nie podoba.. SP ma świetną nakładę, imo najlepszą na rynku, dość płynna. SGS 3 ma więcej modyfikacji.

Jest też LG G który jest prawie identyczny jak Nexus 4 tyle że ma nakładkę, jednak ta od LG jest bardzo lekka i nie powinna się zacinać.

Xperii Z w tej cenie raczej nie dostaniesz.

Opublikowano

Ze jest po prostu mniej wydajny i bardziej się grzeje, wiele gier nie działa (mowie o Tegra 3).

Nexus 4 to najlepszy wybór, dobre parametry, 2 GB RAMu, brak nakladki dzieki czemu jest diabelnie szybki.

SGS 3 - już stary telefon, ma 1 GB RAM i ogólnie dobrą specyfikację ale słaby soft - TouchWiz strasznie muli.

Xperia SP - 2 rdzeniowy procek ale bardzo wydajny, dobry układ graficzny

HTC One X - wg mnie najgorszy telefon z wymienionych

Poukładałem je w takiej kolejności wg mnie od najlepszego do najgorszego.

Nexus 4 absolutnie wygrywa i tu nie ma nawet o czym gadać, natomiast HOXa nigdy bym nie kupił.

Ale co do SP vs. S3 - tu wybór jest trudny, SGS 3 ma teoretycznie lepszą specyfikację, ale ten mulący TouchWiz który w dodatku w ogole mi sie nie podoba.. SP ma świetną nakładę, imo najlepszą na rynku, dość płynna. SGS 3 ma więcej modyfikacji.

Jest też LG G który jest prawie identyczny jak Nexus 4 tyle że ma nakładkę, jednak ta od LG jest bardzo lekka i nie powinna się zacinać.

Xperii Z w tej cenie raczej nie dostaniesz.

Co do nakładki Samsunga masz rację. TochWiz potrafi zamulić lecz jest całkiem ładną nakładką. A jak ma się sprawa w nexusie 4? Rozumiem , że bez nakładki tzn. co? Nie ma ciekawych animacji? Efektów przejścia?

Opublikowano

Jeśli ma kupić tel. do wakacji to wybór powinien paść na Nexusa 5 moim zdaniem.

W nexusie 4 nie można rozbudować pamięci dzięki kartom pamięci . A jak jest w 5?

Opublikowano

Na tegrze to mogą nie działać, wina optymalizacji. Na nexusie 7 tegra działa jak powinna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...