Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Które CFG?

eVo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dopiero co wróciłem do COD'a i przypomniałem sobie, że zawsze używałem cfg by D1ablo w celu poprawienia FPS'ów. Jednakże podczas pobierania zobaczyłem, że są bardziej znane CFG które ma więcej pobrać i to znacznie więcej.

Chcę wiedzieć które CFG bardziej opłaca się pobrać:

- cfg by D1ablo

- cfg by Shuty

zależy mi na jak największej ilości FPS.

ty.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mysle ze najlepszym lekarstwem na uleczenie choroby znanej jako "notoryczny brak fps w cod4" jest zakup karty graficznej za 300- 350 zl, ta gra ma juz 6 lat. Jezeli nie bedziesz mial stalych 250 fps graj na stalych 125, bez sensu jest grac na 150 np. i szukac jakiegos cfg na fpsy ktory ci podniesie do 200. Chyba ze tak niewiele ci brakuje do 250, to moze i warto. Z tych cfg co podales nie wybralbym zadnego, jest mnostwo lepszych w necie. nie moge podac ci linkow, jest to zabronione chyba na tym forum, ale wystarczy poszukac, naprawde jest tego pelno jak zapytasz wujka google. Ja w kazdym badz razie polecam ci to co napisalem na wstepie, fps cfg. to tylko polsrodek.

28co9z8.png

Opublikowano

Mysle ze najlepszym lekarstwem na uleczenie choroby znanej jako "notoryczny brak fps w cod4" jest zakup karty graficznej za 300- 350 zl, ta gra ma juz 6 lat. Jezeli nie bedziesz mial stalych 250 fps graj na stalych 125, bez sensu jest grac na 150 np. i szukac jakiegos cfg na fpsy ktory ci podniesie do 200. Chyba ze tak niewiele ci brakuje do 250, to moze i warto. Z tych cfg co podales nie wybralbym zadnego, jest mnostwo lepszych w necie. nie moge podac ci linkow, jest to zabronione chyba na tym forum, ale wystarczy poszukac, naprawde jest tego pelno jak zapytasz wujka google. Ja w kazdym badz razie polecam ci to co napisalem na wstepie, fps cfg. to tylko polsrodek.

Po co mu jebane 250 fps jak ma 150? Tak btw różnica między 90 fps a 250 niczym się nie różni.. Ale natomiast 60 fpa a 90+ różnica jest w grze.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

@ PaTrOL *DG*
Silnik quakea jest tak zrobiony ze bedziesz mial plynniejsza gre, stabilniejszy strzal itd. jezeli bedziesz gral na stalych fpsach. Chyba nieuwaznie przeczytales moj post, pisalem zeby gral na stalych 125 jezeli nie moze wycisnac 250. Poczytaj sobie w necie na temat zalet grania na stalych fpsach, jest pelno roznych testow. Wiem z doswiadczenia jakie sa roznice. tez kiedys zaczynalem ta gre na laptopie i probowalem wycisnac z niego co sie da, zeby tylko zlapac pare klatek wiecej, wlasnie poprzez jakies cfgi na fpsy i tym podobne. Teraz gram na promodzie na full hd z 250, pomijajac juz sama widocznosc z dobrymi tweakami, najwiekszy efekt to roznica w trafianiu przeciwnika i wchodzenia pociskow moze to moje subiektywne odczucie ale po przesiadce na lepszy sprzet i zagraniu mixa, powiedzialem tylko WOW. Jesli chodzi o strafe to miedzy 125 a 250 jest malo zauwazalna, ale np grajac na softcore z 333 to juz jest spora, dalej i wyzej skaczesz, gra jest plynniejsza, niektorzy mowia o sporo cichszym poruszaniu sie, mysle ze tez cos w tym jest pomijajac bug speca. Ludzie ktorzy sie przesiedli ze slabszych sprzetow wiedza o czym pisze. Jakis wysrubowany cfg na fpsy i granie na jak najnizszej rozdzielczosci odbija sie na widocznosci a chyba wlasnie o to w tym chodzi zeby zobaczyc przeciwnika jak najszybciej i oddac celny strzal. Gralem tak na 640/480 , polecam wszystkim jak chca sie zdziwic pare razy ( ku.... skad???) albo (no jak??? przeciez dostal!!!)

PS. potrojne zapytajniki i wykrzykniki oznaczaja niesamowite zdziwienie i ogromne wku.. zdenerwowanie sie.

@ eVo, jezeli chcesz moge ci podeslac swoj cfg. na fpsy. Po tych wszystkich testach z innymi z neta wiecej juz nie moglem wycisnac, tu masz kilka screenow jak wyglada-

http://oi43.tinypic.com/2ibp7j8.jpg

http://oi44.tinypic.com/vo5w1i.jpg

http://oi44.tinypic.com/r1k68i.jpg

PS. stare ssy ale jeszcze cos tam na nich widac.

28co9z8.png

Opublikowano

@up 250fps+ Ci nie wyciaga rozumiem , jesli dales ssy stalego 250 xD a tak btw why na promodzie ?

polecam Ci shuty cfg

kiedys jak gralem to z ok. 300fps wyciagalem o ile dobrze pamietam xD

a ze shuty wyciagalem 600+ (patrzac w gore lub dol xD) wiec roznica jest xD

1359121200-U261555.png

Opublikowano

@up 250fps+ Ci nie wyciaga rozumiem , jesli dales ssy stalego 250 xD a tak btw why na promodzie ?

polecam Ci shuty cfg

kiedys jak gralem to z ok. 300fps wyciagalem o ile dobrze pamietam xD

a ze shuty wyciagalem 600+ (patrzac w gore lub dol xD) wiec roznica jest xD

Jezeli to do mnie to sorry chlopie ale nie zrozumialem ani jednego slowa z tego co napisales.

28co9z8.png

Opublikowano

Dobre CFG możesz pobrać z mojego profilu.

Uwazalbym z twoim cfg, ma pelno niedozwolonych cvarow- alias, autoaim, _wallhack, con_maxfps. i vstry. Ogolnie pelno smieci, napewno nie robiles go sam osobiscie. Na niektorych servach z pb mozna dostac za to banik, nie wspomne juz o eslu czy cg. ale tam pewnie niegrasz.

28co9z8.png

Opublikowano

Uwazalbym z twoim cfg, ma pelno niedozwolonych cvarow- alias, autoaim, _wallhack, con_maxfps. i vstry. Ogolnie pelno smieci, napewno nie robiles go sam osobiscie. Na niektorych servach z pb mozna dostac za to banik, nie wspomne juz o eslu czy cg. ale tam pewnie niegrasz.

Cvary tego typu są nawet w defaultowym CFG. Wszystkie są na wartości defaultowej, ustawionej przez serwer na którym ostatnio grałem. Co do con_maxfps, używam tego tylko na deathrune'a b tam limit jest 125fps. XDDDD

Do PM'ów mam osobny profil, czyli CFG na strzelanie. Ja udostępniłem CFG na noże (gra na nie, wymaga niskiego pingu i dużo fpsów, do tego komendy na szybsze reagowanie klawiszy, takie jak r_gpuSync 2)

+ CFG robiłem sam. B)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Nie kazdy ma nawet tyle kasy na komputer.

I tak , roznica pomiędzy 150 fps'ami a 250 , to baaaardzo duża roznica. Sam się przekonalem.

@top

Spróbuj tego.

http://cfgfactory.com/skins/show/4e4532b303177

Sprawdzona polska strona btw :P

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Cvary tego typu są nawet w defaultowym CFG. Wszystkie są na wartości defaultowej, ustawionej przez serwer na którym ostatnio grałem. Co do con_maxfps, używam tego tylko na deathrune'a b tam limit jest 125fps. XDDDD

Do PM'ów mam osobny profil, czyli CFG na strzelanie. Ja udostępniłem CFG na noże (gra na nie, wymaga niskiego pingu i dużo fpsów, do tego komendy na szybsze reagowanie klawiszy, takie jak r_gpuSync 2)

+ CFG robiłem sam. B)

1. Mylisz pojecia jezeli chodzi o cvary.

2. takie jak -alias, autoaim, _wallhack, grales na jakims syfie dlatego zapisalo ci to w cfg, nie ma nic wspolnego z serverem. Zrob sobie nowy profil i sprawdz cfg , oczyxwiscie nie wlaczajac przy tym jakichs hackow. Wejdz na server i wyjdz i sprawdz ponownie.

3. r_gpusync - synchronizacja czasu reakcji myszy, nie ma nic wspolnego z klawiatura.

4. Masz rosyjska wersje gry z tego co zauwazylem, vstry pisane w niemieckim, bez sensu, chyba ze masz na mysli ze robienie cfg polega na tym ze bierzesz kilka cfg i mieszasz je ze soba bo tak wlasnie wyglada twoj cfg. Czysty dobry fps cfg nie musi wazyc wiecej jak 20 kb. Twoj wazy prawie 100.

28co9z8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...