Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SteAve.pl] [SurvivalGames] [Paintball] [SkyBlock] [PvP]

chomiciak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

SteAve.pl

Sieć stworzona z myślą o graczach

Grid_Diament.pngSłowem WstępuGrid_Diament.png

Cześć, dziś przedstawiam wam nową sieć serwerów Minecraft SteAve.pl. Mógłbym rozpisywać się pierdyliardem różnych zalet, co na pewno w dalszym skutku wkurzyło by was, gdyż chcecie wiedzieć o co mi chodzi, bez czytania kilometrów tekstu. Poza tym, zaraz znalazło by się kilku miłych, niemających nic do roboty zrzędzących "debili", którzy uczepiliby się każdego, nawet najmniejszego błędu. Więc pozwolę sobie jedynie wymienić kilka najważniejszych atutów naszej sieci, gdyż to one zwykle decydują o tym, czy będziecie chcieli grać na serwerze, czy też nie. A więc do dzieła!

Grid_Diament.pngStrukturaGrid_Diament.png

SteAve.pl będzie się składać z kilku serwerów, między którymi będziecie się mogli przełączać podczas gry. Już teraz pracujemy nad serwerami:

• Lobby z rozmaitymi zabawami (tajemnica ^_^)
  • Survival Games
  • SkyBlock
  • Paintball
  • PvP

Grid_Diament.pngPluginyGrid_Diament.png

Pluginy na serwerach będą napisane prawie w całości przeze mnie, dostosowane do typu serwera i umilające rozgrywkę. Nie zabraknie też ciekawych pluginów urozmaicających zabawę poprzez rozśmieszanie graczy.

Grid_Diament.pngIP, strona internetowa, kiedy start?Grid_Diament.png

IP: Steave.pl (działać zacznie dopiero, gdy ogłosimy oficjalną datę otwarcia.
Strona internetowa: jest już gotowa, domena będzie na nią kierować dopiero wtedy, gdy ogłosimy datę otwarcia :).
Sloty: Na początek 500, jak wygram w totka to powiększę ;).
No właśnie, kiedy start? Start będzie na przełomie lat 2013/2014, jednak nie mogę ustalić dokładnej daty, dopóki nie napiszę pluginów. Jest to bardzo żmudna praca, gdyż staram się, by wszystko działało jak najlepiej. Muszę też łączyć powstające pluginy z bazami danych, a następnie zabezpieczać to wszystko, z powodu takich miłych osób, które pozwoliłem sobie wymienić kilka linijek wyżej :).

Grid_Diament.pngLauncherGrid_Diament.png

Napisałem własny launcher, dzięki któremu na serwer będą mogły wchodzić osoby non-premium. Nie jest jeszcze pewne, czy będzie on funkcjonował na serwerze, jest to kwestia znalezienia rozwiązania, które pozwoli "odcedziać" szanownych właścicieli multikont :P.
Może wprowadzimy opłatę (np. 0,61zł z VAT) za założenie konta nonpremium? Czy ograniczy to ilość osób grających nieczysto? Piszcie swoje opinie pod tematem ;).

Grid_Diament.pngEkipaGrid_Diament.png

Niedługo otwarcie rekrutacji do ekipy poszczególnych serwerów, a także global-moderatorów. Do tego wszystkiego piszę dość przejrzysty formularz. Myślę, iż będzie potrzeba około 20 osób :D.

Grid_Diament.png

Jak widać czeka jeszcze sporo pracy, ale mam nadzieję, iż nagrodą za nią będzie wielu zadowolonych graczy :D.

Proszę was, komentujcie to, co tu widzicie! To wy będziecie graczami tych serwerów!

Niedługo dodam tu opis serwerów, a także screenshoty spawnów, które zbuduję :). Prócz tego dodam może jeszcze coś graficznego, także logo, które jest na razie w fazie projektu :rolleyes:.

Prezentacja bardzo brzydka, zrobiona w całości przeze mnie.

Nie kopiować, bo łapki pourywam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...