Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yowamushi Pedal - dyskusja

MikvY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yowamushi-pedal.jpg?w=625

Opis:

Sakamichi Onada to chuchrowaty licealista kochający anime. Rozpoczynając szkołę planuje dołączyć do Klubu Anime, ale okazuje się, że wspomniany klub już nie istnieje, ponieważ nie miał wystarczającej ilości członków. Choć początkowo chłopak stara się przywrócić go do życia, po spotkaniu z dwójką kolegów z klasy, będących znanymi kolarzami, sam także decyduje się spróbować swoich sił w tym sporcie. Czekają go wyczerpujące treningi i trudne wyścigi – po drodze jednak odkryje, że tak naprawdę ma do jazdy na rowerze spory talent.

Gatunek: Dramat, Komedia, Sportowe

Możliwość Obejrzenia:

http://www.animezone.pl/odcinki-online_yowamushi-pedal
http://www.kreskoweczki.pl/kreskowka/69753/yowamushi-pedal

76561198041325734.png

Opublikowano

Jak najbardziej. Jedno z najciekawszych anime tego sezonu, do tego posiada jeden z najfajniejszych openingów w sezonie. I takie tam..manga mała :D

Oglądałam! Świetne :) jakość w swojej klasie.

Opublikowano

Dawno nie widziałem lepszego anime niż Yowamushi Pedal. Zdecydowany faworyt tego sezonu.

Świetna kreska jak i sam pomysł na anime.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Anime takie średnie sama nazwa nie przyciąga xD

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Anime takie średnie sama nazwa nie przyciąga xD

Oj tam że "Pedal" w nazwie to nie znaczy że jakies lipne anime :P

76561198041325734.png

Opublikowano

Anime w anime, coś ciekawego :D Używają może jakiś skilli na tych rowerach ? Bo jakby normalnie jechał i się ścigał to nie wiem czy byłoby to warte obejrzenia xD

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wrażenia po ostatnich odcinkach? Mi anime podoba się coraz bardziej.

Chociaż podczas odcinku z tą wspinaczką mogli to jakoś inaczej zaplanować bo sytuacja w której nowicjusz mający dobrych parę minut straty dogania bez problemu zawodowców jest trochę przesadzona. Zwłaszcza, że początek jechał na tej swojej damce, która z szosówką się równać nie może w żaden sposób, a Imaizumi rywalizował też podczas tego odcinka z Naruko więc utrzymywali oni dość dobre tempo.

Mimo to mogę to wybaczyć bo postać Onody jest genialna. :D

Ujął mnie zwłaszcza tą sceną z bodajże pierwszego odcinka: http://www.youtube.com/watch?v=2t-7ZBbcheU

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Lewackie animu z pedałem w nazwie.

To sztampowy szunen, czy warto oglądać?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano
Lewackie animu z pedałem w nazwie.

Warto oglądać w myśl zasady: "Język wroga* trzeba znać".

A tak serio to wg. mnie naprawdę warto je zobaczyć. Zresztą zawsze możesz obejrzeć te 1-3 odcinki i zobaczyć co i jak.

Zajmie Ci to góra godzinę, a jeśli Ci się nie spodoba możesz je zostawić.

*lewaków

1373662483-U83583.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mnie zaś ten obóz zaczyna trochę nużyć. Czekam z niecierpliwością na mistrzostwa albo jakiś inny rozwój akcji.

Strasznie za to podobają mi się same postacie. Przyszli przeciwnicy wydają się bardzo ciekawi i naprawdę zapadają w pamięć. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Pedal? Anime o anime o.O

Wbrew temu co można wywnioskować czytając opis wcale tak nie jest.

Ten wątek pojawia się tylko na początku przez dosłownie chwilę, a potem jest to zwykłe sportowe anme.

Dość dobre zresztą.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

mnie zaciekawił ten wspinacz ; P to ciekawe jakim Onoda bedzie wspinaczem jak bedzie miał odpowiednie buty i te lekkie koła :D Epicko bedzie :D

76561198041325734.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Anime się rozkręciło ;P Nasi główni Bohaterowie dotarli na Inter High :P i czeka nas ciekawy wyścig i dużo zabawy ; d

76561198041325734.png

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jestem właśnie na osiemnastym odcinku i przyznaje ze nawet dobry poziom, w początkowej fazie serii Onoda wydawał mi się taką ciotą kompletną ale zmienia się  w klubie kolarzy i to zdecydowanie na plus, prawdopodobnie jutro skoncze cały sezon także może dam edita i napiszę coś więcej juz o całej produkcji, jak do tej pory bardzo przyjemnie się ogląda nie mam żadnych zastrzeżeń i szczerze polecam osoba które tego jeszcze nie widziały.

edit//

pierwszy sezon naprawde spk aczkolwiek nie spodziewałem się ze skonczy się na drugim dniu, onoda zaskakuje a midousuji w*****a, ale ogólnie całosc spokojnie na 7/10 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...