Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Launcher do minecrafta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opierając się na wiedzy udostępnianej w internetach udało mi się ugotować prosty launcher do gry minecraft.

Niestety, jak zawsze bez problemów nie mogło się obejść; launcher uruchamiany na moim komputerze działa do momentu wywołania kodu odpowiedzialnego za uruchomienie gry.

(V Kod który można znaleźć w większości poradników, i na nim się opierałem)

Dim launch As String
        Dim nick As String

launch = "javaw -Xmx" & ramlist.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%\.minecraft\versions\natives -cp %APPDATA%/.minecraft/libraries/net/sf/jopt-simple/jopt-simple/4.5/jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/codecjorbis/20101023/codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/codecwav/20101023/codecwav-20101023.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/libraryjavasound/20101123/libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/librarylwjglopenal/20100824/librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/soundsystem/20120107/soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl/2.9.0/lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl_util/2.9.0/lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/argo/argo/2.25_fixed/argo-2.25_fixed.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/bouncycastle/bcprov-jdk15on/1.47/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/google/guava/guava/14.0/guava-14.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/apache/commons/commons-lang3/3.1/commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/net/java/jinput/jinput/2.0.5/jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.minecraft/versions/1.6.4/1.6.4.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.4 --gameDir %APPDATA%/.minecraft --assetsDir %APPDATA%/.minecraft/assets "
        nick = "--username=" & ramlist.Text

Shell("cmd.exe /c" & launch & nick)

Skorzystałem z uprzejmości dwóch kolegów i podesłałem im skompilowany pliczek .exe. U jednego launcher działa, u drugiego nie.

Teraz nasuwa się pytanie, co mogę zrobić/jak zmodyfikować kod aby działał na każdym komputerze ;d

Dodam że launcher wykorzystuje biblioteki Net Framework 3.0; jest uruchamiany pod 64 bitowym Windowsem 8 z javą 7.

Kolega natomiast korzysta z podobnej konfiguracji komputera z tym że system to Windows 7

dodam też że launcher by nussy pisany również w vb.net bezproblemowo na moim komputerze działa
http://www.mpcforum....ual-basic-2010/

Dodaję też link do okrojonej wersji mojego launchera (bez grafik, pobierania plików, forge'a itp. zostawione tylko logowanie i uruchamianie)

http://www31.zippysh...16352/file.html

Z góry dziękuje i proszę o możliwie szybką pomoc.

Opublikowano

W czym piszesz?

VB.net; Visual Basic (NF 3.0)

Zresztą pod spodem jest napisane ...

[...] dodam też że launcher by nussy pisany również w vb.net [...]
Opublikowano

facepalm :D

Widać ze VB :D

Dokładnie ;d kolega chyba nabija posty.

To co zna ktoś rozwiązanie? Bo to naprawde ważne ;d stoje w miejscu a to nie jest fajne xD

Opublikowano

VB nie znam ale mozesz sprobowac wydobyć z konsoli co konsola wypluje, czasami niektórym ludzia nie działają polecenia java i javaw i trzeba uzyc bezpośredniej ścieżki ;p

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

VB nie znam ale mozesz sprobowac wydobyć z konsoli co konsola wypluje, czasami niektórym ludzia nie działają polecenia java i javaw i trzeba uzyc bezpośredniej ścieżki ;p

Właśnie myślałem nad takim rozwiązaniem tylko jak to teraz ładnie w vb zorganizować ;d bo jak podaje ścieżkę do javy (a jak javaw nie działa to wystarczy ustawić zmienną systemową przecież) to launcher nadal nie działa ;-; dlatego przydał by sie ktoś kto ogarnia język ^ ^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...