Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MisterKuba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z wyborem modyfikacji Extra biomes XL lub Biomes o'plenty.

Chciałbym żebyście zagłosowali w ankiecie oraz napisali odpowiedz z uzasadnieniem dlaczego dany mod jest lepszy.

Prosiłbym o napisanie jaki mod jest bardziej kompatybilny z modyfikacjami typu thaumcraft, mo creatues itp.

Do widzenia

Opublikowano

W zależności czy składasz paczkę fabularną czy nie.

ExtraBiomesXL o ile pamiętam posiada system osiągnięć (Archivements), natomiast Biome's o plenty, chyba nie ale mogę się mylić.

Ja polecił bym ExtraBiomesXL bo nie ma tam tak wielu biomów jak w tej drugiej :)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Składam paczkę pod survival. Ale będzie się w niej znajdowało sporo modów ,które generują wiele nowych rzeczy (chodzi mi o mody np. thaumcraft, battle towers, mo creatures, IC itd) i chce żeby nowe rzeczy generowały się na, nowych biomach. (a przynajmniej na większości). Nie chce sytuacji ,że np. rudy z IC mi się nie generowały mi się na tych nowych biomach. I właśnie nie wiem ,który mod będzie bardziej kompatybilny z tymi modami, czy może oba są dobre.

Do widzenia

Opublikowano

Ja wybrałbym biomes'o plenty. Dodaje wiele biomów achiewenty (każdy odwiedzony biom to inny achiewent), cztery moby (brązowe slimy czerwone kury itd.) nowe bloki w tym blok ziemi który podpala oraz krzaczki z jedzeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...