Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Too Many Items

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pewien problem z modem Too Many Items na moim serwerze Multiplayer postawionym na Bukkicie (ver. 1.6.4). Jestem tam adminem i ku mojemu zdziwieniu po zainstalowaniu moda TMI na singlu poprzez Forge'a pojawił się on w nieco okrojonej wersji także na serwerze. Niedługo potem poznałem uroki jego posiadania będąc administratorem, jednak jedyny problem to wiadomości na czacie, które widzą wszyscy a czasem, gdy chcę sobie zrobić jakiś mocno zenchantowany przedmiot, wywala mnie z serwera, gdyż wiadomość o jego stworzeniu, którą wygenerował TMI jest za długa. Przedmiotu zaś i tak nie otrzymuję. BTW, gotowe enchantowane przedmioty zrobiłem z kolei na kopii mapki na singlu i dodałem do ulubionych, by móc je wziąć na serwerze, bo własny enchant w TMI na MP nie działa.

Więc chcę wyłączyć/zablokować możliwość TMI-sowi wysyłanie tych wiadomości (coś w stylu: "gave <nick> some 1 (STONE)"...). Problem tkwi w tym, że nie wiem jak to zrobić. Znalazłem tylko opcję wyłączenia moda na Multiplayerze, która jednak mnie nie interesuje.

Pozdrawiam, Bubuniek3

Opublikowano

Zainstaluj sobie NEI zamiast TMI - mozesz w nim ustawic jaka komende ma dawac itemy, i zmienisz sb na np. /i diamond 1

585051449511123978085.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...