Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] PVP

dani244

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

mam takie pytanie jest jakiś plugin czy persmissions żeby ustawić że gracze z grupy np. GRUPA1 nie mogła bić graczy którzy są w niej są ale mogła bic inną grupą czyli np. GRUPA1 może bić GRUPA2 i na odwrót.

Wie ktoś moze ? Proszę o szybko odpowiedź

Opublikowano

a ja z tego co zrozumiałem to piszę tam że jeśli sie dobrze skonfiguruje to grupa1 nie moze bić grupy2 ale na odwrót sie chyba nie da ale jeszcze zobacze ;D

i chyba sie z tego nie uda ustawić

ale spróbuje troszke innym sposobem :D ściągnę jakiś plugin na grupy/gildie i w blokach komend poustawiam że gry wbije się na serwer trzeba będzie wybrać grupę i wtedy blok poleceń ustali np ze dodaje nas do gildii gracze i wtedy gracze nie mogą sie bić miedzy sobą a przeciwną gildie bd mogli bic :D ale i tak wolałbym jakiś plugin na to :D

Opublikowano

Zawsze możesz też zrobić to w pluginie "Script" albo kogoś poprosić (to już nie jest takie trudne do wykonania ;)) Ale nie jestem pewien co do tego lecz na 70% jestem pewien ;). A co do pierwszego to owszem pisze że jak dobrze się skonfiguruje plugin to że grupa 1 będzie mogła bić grupę 2, ale przecież można też zrobić to na odwrót :D.

Opublikowano

Możesz też spróbować to zrobić scoreboardem tzn. Scoreboard teams i dajesz friendly fire na off czy jakoś tak.. pokombinuj ;)

Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl

Wejdź, nie pożałujesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...