Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buggy

PawlikxDD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Dziś wymyśliłem sobie ze chce buggy na podstawie maluszka. Czy znacie jakieś dobre fora w tej sprawie ,a może sami coś wiecie?

Zakładam ze ma być na 2 osoby max ( wydaje się łatwiej ). Czy wg was ma sens usunięcia nadwozie i na płycie podłogowej dospawac rurki , ale nie mam pojęcia co z zawieszeniem bo seria z malucha chyba nie ogarnie. Wg was rama to jaki koszt ? Dam rade zamknąć się w 500 zł? Powiedzmy ze mam juz kaszlaka :)

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

JAK COS CHCIALEM DAC EDIT ALE NA WINDOWS NIE WIEM JAK:D

Tak wiec właśnie chodzi mi o to też jak wyrejestrować auto wg tych pojeb###ch przepisów , bo z tego co czytałem to w większości porad zgłoś kradzież czy przerejestrowac na babcie i juz bez rejestracji , ale czytałem ze do drugiego pomysłu się szybko dopierd**aja

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Zagadaj do jakiegoś menela, daj mu 20zł i powiedz żeby podpisał się na dole kartki a na górze dopisz sobie w domu umowę sprzedaży malucha ^^ I idziesz wyrejestrować autko.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Teoretycznie tak , tylko jak żul bd chciał auto czy coś i do sadu ? Bo nie oszukujmy się jak mu diesla kare oc to juz za milo nie bd

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Teoretycznie tak , tylko jak żul bd chciał auto czy coś i do sadu ? Bo nie oszukujmy się jak mu diesla kare oc to juz za milo nie bd

Ale Ty mu nie dasz tej umowy więc? Poprosisz tylko o podpis a umowę dopiszesz sobie sam w domu.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ok dzięki Ci :D

Tyle że jak mu dowalą karę ( miało być tak , ale telefon przekrecil ) to ja zasłaniam się umową itd?

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Dzizas. Idziesz w miasto, szukasz obcego Ci żula z dowodem osobistym, dajesz mu 20zł za podpis na czystej kartce. On nie zna Ciebie, Ty nie znasz go i tyle. Dopisujesz sobie umowę i już. Jak go zamkną czy co to nie Twój problem, Ty nie znasz go ani on Ciebie więc w czym problem?

1377774857-U369478.png

Opublikowano

hmm a ja nie rozumiem waszego rozumowania, a przecież podzespoły takie jak zawieszenie skrzynia i silnik mozesz wymontować, pakę wieziesz na szrot <bo i tak Ci się nie przyda> i masz problem z głowy a co do baggiego to z maluszka lepiej robić piranie i polecam jednoosobową mniejsza buda mniej kilo lepsza zabawa, co do klatki znajdź na necie projekt <bo są> i tylko Twoja koncepcja żebyś umiał się tym planem obsłużyć :) spawanie itp myśle że za ramę <profile rurki itp> nie przekroczy 500 zł :) jeśli naprawdę dasz radę to zrobić sam

Opublikowano

hmm a ja nie rozumiem waszego rozumowania, a przecież podzespoły takie jak zawieszenie skrzynia i silnik mozesz wymontować, pakę wieziesz na szrot <bo i tak Ci się nie przyda> i masz problem z głowy a co do baggiego to z maluszka lepiej robić piranie i polecam jednoosobową mniejsza buda mniej kilo lepsza zabawa, co do klatki znajdź na necie projekt <bo są> i tylko Twoja koncepcja żebyś umiał się tym planem obsłużyć :) spawanie itp myśle że za ramę <profile rurki itp> nie przekroczy 500 zł :) jeśli naprawdę dasz radę to zrobić sam

Samochód musi wyrejestrować żeby nie płacić za niego.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

A co z zawieszeniem ? :D

Cos wyczytalem ze seria w maluchu to ponoć lipa...

Nowości nie usłyszałeś.

Ty chcesz buggy na płycie malucha w jakiś ciężki teren jeździć, albo w jakieś długie trasy ? Bo tak dopytujesz się oto zawieszenie...

Nie wiem czy Ty chcesz to samemu robić, czy oddajesz do jakiegoś blacharza czy tam mechanika, jeśli masz kogoś znajomego z spawarką, szlifierką i ciutke umiejętności to koszta nie będą duże, nawet rurek byś nie musiał kupować bo zawsze to by coś się wykombinowało. Ogólnie dla mnie obciach jeździć takim :D

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Ogarnalem juz mniej więcej co i jak

- rama od podstaw nowa

- przednie zawieszenie z cienkola

- tylne zawieszenie maluch

- silnik i osprzęt maluch

Jedyna sprawa to rurki , ale coś powinno się zwrócić z malucha na złomie ( buda nie bd potrzebna )

TEMAT MOZNA ZAMKNĄĆ :)

Dzięki za odpowiedzi :)

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

a co wyjerestrowania to dla waszej informacji na złomie dostajesz taki kwitek z którym idziesz do wydziału komunikacji... i nie trzeba żadnej czarnej umowy czy jakiś innych czarnych niepotrzebnych przekrętów

Opublikowano

a co wyjerestrowania to dla waszej informacji na złomie dostajesz taki kwitek z którym idziesz do wydziału komunikacji... i nie trzeba żadnej czarnej umowy czy jakiś innych czarnych niepotrzebnych przekrętów

Gówno dostanie nie sprzedając całego samochodu za bezcen.

1377774857-U369478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...