Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Portmap - lokalizacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakaś różnica z jakiego dysku odpalamy portmapa? Bo zauważyłem, że jesli jest na innym niż C (systemowym) porty wcale się nie odblokowują, włączają się ale tak naprawdę nie są odblokowane.

The past has gone

Opublikowano

To ma kilkaset kb, więc nie ma sensu przenosić go na inne dyski :D

Możliwe, że musi mieć jakieś połączenie z serwerem czy innymi ustawieniami, a gdy jest na innej partycji to nie chodzi tak jak powinien.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

To ma kilkaset kb, więc nie ma sensu przenosić go na inne dyski :D

Możliwe, że musi mieć jakieś połączenie z serwerem czy innymi ustawieniami, a gdy jest na innej partycji to nie chodzi tak jak powinien.

wiem wiem, to nie kwestia wagi tylko tak mnie zaciekawiło, bo jakoś uruchamiałem go z innej partycji i w ogóle stronka mi padła, logowanie też OFF, nie mogłem dojść gdzie to aż w końcu jakoś o tym pomyślałem i tak się zastanawiałem czy faktycznie tak jest, czy ktoś też tak miał xD

The past has gone

Opublikowano

wiem wiem, to nie kwestia wagi tylko tak mnie zaciekawiło, bo jakoś uruchamiałem go z innej partycji i w ogóle stronka mi padła, logowanie też OFF, nie mogłem dojść gdzie to aż w końcu jakoś o tym pomyślałem i tak się zastanawiałem czy faktycznie tak jest, czy ktoś też tak miał xD

Pomógłbym Ci to sprawdzić, ale ja u siebie zmontowałem tylko jedną partycję :D Wygodniejsze dla mnie.

Ale wg mnie, to wina będzie leżeć w połączeniu VB(serwer) > portmap, bo jakieś powiązania muszą mieć, od tak sobie portów nie połączy.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Pomógłbym Ci to sprawdzić, ale ja u siebie zmontowałem tylko jedną partycję :D Wygodniejsze dla mnie.

Ale wg mnie, to wina będzie leżeć w połączeniu VB(serwer) > portmap, bo jakieś powiązania muszą mieć, od tak sobie portów nie połączy.

też o tym myślałem, że z lokalizacji innej partycji jakoś nie może połączyć z systemem. Ktoś inny mógłby sprawdzić czy to ma różnice? Bo jak narazie według mnie jest różnica, portmap odpalany z dysku D nie działa, z pulpitu - wszystko śmiga ;D

The past has gone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...