Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FTP błąd połączenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem zrobiłem czystą maszynę bsd zainstalowałem mysql oraz porty. Gdy próbuje się zalogować przez winscp albo fillezilla do ftp pisze mi że wpisuję złe hasło. W maszynie jak wpisze hasło loguje normalnie. Dodam że z mysql łączy bez problemu. Proszę o pomoc z góry dziękuje Pozdrawiam

Opublikowano

To na pewno złe hasło? Na pewno wpisujesz IP z końcówką .100 i port 22?

The past has gone

Opublikowano

sprawdz dokładnie jeszcze raz parametry połączenia a jak nie to spróbuj przez konsolę edytować plik

/etc/ssh/sshd_config

(komenda ee /etc/ssh/sshd_config)

i zmień z

PermitRootLogin no 

na

PermitRootLogin yes

Jak już tam jesteś to sprawdź też port, on będzie gdzieś wyżej od tego, będzie po prostu linijka "Port" i potem Twój numer portu ;)

żeby zobaczyć czy działa musisz zresetować system albo wpisać

/etc/rc.d/sshd restart

o ile dobrze pamiętam ;)

Opublikowano

A mógłbyś wstawić screena z sshd_config, konkretnie ten odcinek z portem i logowaniem, tam tez bylo cos o hasle i o hoscie tylko nie pamietam co bo nie mam jak teraz odpalic fbsd. Zrestartowałeś system?

Opublikowano

Dobra wiem zapomniałem wspomnieć że jak masz PermitRootLogin to masz zakomendowane i musisz to "odkomentować" czyli usuń kratkę "#" Przed PermitRootLogin i po zrestartowaniu systemu powinno działać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...