Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porównanie iPhone 4 vs 4s.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będe PIERWSZY!!! :)<3 :rolleyes: ;) :P :D:DxDB)B)B)

Mam takie pytanie, mam teraz Xperie L i chciałym kupić pierwszego w życiu iOS'a, jestem ciekawy jak wygląda system itd.

Z drugiej strony nie chce się zrazić iPhone'ów dlatego chciałbym coś szybkiego, płynnego i wydajnego w codziennym użytkowaniu.

Mój budżet to ~950zł i zastanawiam się czy kupować iPhone 4 (duży wybór, mogę właściwie mieć idealny stan itp.), czy 4s, tu już jest ciężko dostać dobrego 4s za tą cenę i trzeba czekać na okazje żeby coś dobrego kupić.

Słyszałem, że 4s to świetny telefon, a o iP4 były bardzo podzielone opinie, jedni mówili że chodzi płynnie inni mówili że strasznie muli. Dotyczyło to chyba iOS'a 7. Czy ewentualnie możnaby było wrócić do starszej wersji systemu by telefon działał płynniej?

Prosze też o wytłumaczenie mi co to jest jailbreak, i czy na iPhonach można instalować aplikacje z zewnątrz (nie z AppStore), np. piracko (nie chce zebyscie mi podawali konkretne linki czy coś, tylko czy istnieje taka mozliwosc) jak na androidzie.

Opublikowano

W iPhone 4 system ios 7 jest powolny. By normalnie używać ios 7 proponuje zaczynanie swojej przygody z jabłuszkami od iP 4S. Nie ma możliwości powrotu do starszej wersji systemu ponieważ jest to blokowane przez apple, nie wiem jak wygląda sprawa jeśli posiada sie pliki ssh ale zakładam że podobnie. Jailbreak jest to proces usunięcia ograniczeń jakie narzuca apple na swoje produkty. Jailbreak daje możliwość uzyskania pełnego dostępu do urządzenia i pozwala na wgrywanie aplikacji i rozszerzeń jakich nie można wgrać normalnym sposobem (AppStore). Na iPhonie jest możliwość instalowania aplikacji z poza AS lecz trzeba posiadać program Zeusmos i iFile. Pozdrawiam WooToo

Opublikowano

Jest tez możliwość darmowego nagrywania aplikacji z AS oraz muzyki bez jailbreaka. Możliwe ze jak jutro będę miał czas to zrobię tutorial. A co do zmiany telefonu. Ja przesiadłem sie z lg L7 na iPhone 5 i muszę przyznać ze nie ma porównania miedzy nimi (miałem okazje dłuższy czas korzystać tez z lepszych tel z androidem (żeby nie było ze słaby tel)) iPhone działa po prostu swietnie! Jest super szybki żadnych ścin itp. Co do samego systemu. To co słyszałeś o iPhone 4 to prawda ale tylko z najnowszym iosem ( moj znajomy miał ip4 i po aktualizacji przestał z niego korzystać) jeśli ja miałbym wybierać miedzy 4 a 4s oczywiście czekałbym i szukałbym 4s. Podobno ip5 jest tylko nieco lepszy od 4s wiec wybór jest oczywisty. Pozdrawiam.

Opublikowano

No, różnica między L7 a iP5 musi być kolosalna ;) To zupełnie inna półka, a moj tata ma L7 i muszę przyznać - jestem zażenowany.

Wiec jak tam mówicie, to będę szukał dobrej oferty iPhone 4s.

W aukcjach na Allegro niektórzy piszą coś o jakiejś karcie dzięki której mozna ominąć simlocka (dużo tych iPhonów jest z UK), ale tam jest dual-sim i wtedy normalnie mógłbym korzystać z mojej karty z plusa i mieć wszystkie oferty operatora?

I jeszcze jedna ważna sprawa - muzykę (.mp3 normalne) można chyba wgrywać normalnie przez USB (wykrywa jako pamięć masową czy przez jakis program?) na iPhona, nie trzeba kupować w iTunes? Jeśli trzeba i nie ma innego wyjścia bez jailbreaka to dla mnie wyklucza iPhona całkowicie..

Opublikowano

Muzyke się wrzuca poprzez synchronizacje iphona z itunes. Wrzucasz normalnie muzyke z komputera do itunes i synchronizujesz, nie trzeba kupować.

Ta karta to gevey. Jednym działa, jednym świruje. Osobiście wolałbym dopłacić i mieć bez slocka.

Opublikowano

Jeśli możesz kupić iPhone 4s. W dobrym stanie to bierz 4s ma lepszy aparat 2 rdzeniowy procesor Apple a5 800MHz cortex a9 w porównaniu do ip4 ktory ma aparat 5mpix a 4s 8mpix i ip4 ma procesor 1ghz (jednordzeniowy) cortex a8 , iPhone 4 posiada Bluetooth 2.0 a 4s Bluetooth 4.0 iPhone 4s posiada o nie wiele większa baterie 1432mAh i ios7 działa dość stabilnie na 4s a na ip 4 to Masakra !

Do pobierania filmików oraz muzyki bezpośrednio na telefon mozna użyć aplikacji np "Watchlater"

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam Iphone'a 4 z iOS7 i jak dla mnie działa dość sprawnie (nie wiem jak działał na iOS 6 bo już dostałem z pre-instalowanym iOS7). W komentarzach na mgsm ktoś napisał że na jego 4 zacina się Subway Surfers (co jest totalną bzdurą bo u mnie chodzi bez nawet najmniejszej ściny) więc nie zawsze trzeba wierzyć komentarzom anonimowych użytkowników którzy iPhone'a na oczy nie widzieli.

Opublikowano

Szczerze to teraz wolałbym lumie 920 niż ip4 / 4s. Ale ze względu na aplikacje plemiona nie przejdę na ten telefon :)

Ip 4 działał dobrze na 6.1.3 . Na 7.0.4 to straszne gó**o. Na 7.1 już daje rade ale jak będzie tylko możliwość wracam do 6.1.3

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...