Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Liczba graczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc!......................

Chce żeby jak ktoś wchodzi na serwer to pokazywało ilu graczy było zarejestrowanych na serwerze!

Wiem że w Essentials w pliku motd się ustawie to...........

Nie chce do tego używać pluginu!

W ostatecznosci!

Za odpowieć daje lubie to!

IP: s5.fhmc.pl:28181

Opublikowano

W skrypcie, taki mały licznik szybko zrobiłem. Pokazuje on ile graczy odwiedziło serwer, czyli ile łącznie nasi graczy odwiedzili serwer. Nie daje pewności że działa, nie sprawdzałem

variables:
    {liczbawejsc} = 0

on first login:
    add 1 to {liczbawejsc}
    send "&cNasz serwer odwiedzilo %{liczbawejsc}% graczy"

1394047278-U990178.png

Opublikowano

Przepraszam ale on napisał w ten sposób:

Prosze o pomoc!...................... Chce żeby jak ktoś wchodzi na serwer to pokazywało ilu graczy było zarejestrowanych na serwerze! Wiem że w Essentials w pliku motd się ustawie to........... Nie chce do tego używać pluginu! W ostatecznosci! Za odpowieć daje lubie to!

Chodzi dokładnie o:

Wiem że w Essentials w pliku motd się ustawie to........... Nie chce do tego używać pluginu!

Myślałem że chodzi mu o to że nie chce używać innego plugin'u. Więc myślałem że chodzi mu o to co wpisać w MOTD essentials.

A co do skryptu (<TheBest>) licznik liczy każde wejście gracza.. Czyli jak jeden gracz wejdzie na serwer 10 razy to będzie pisało "Nasz serwer odwiedzilo 10 graczy", a nie o to tu chodzi. Po drugie po wyłączeniu i włączeniu serwera (lub "reloadzie") licznik się zresetuje :) Dlatego polecam użyć essentials ;)

Nie znam javy i to zauważyłem..

Opublikowano

@Up

Nie chce Cię tutaj krytykować, ale chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego skryptu. On first join, czyli przy PIERWSZYM wejściu gracza, dodaje 1 punkt do naszej zmiennej, więc liczy tylko jedno wejście. Nie, gdy administrator wykona komendę "/reload", licznik nie zostanie zresetowany

1394047278-U990178.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...