Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Midowcy

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam już Kassadin na mida, którym dość fajnie mi się gra i zastanawiałem się nad Fiddlestickiem. Mało kto nim gra, a wg mnie jest BDB postacią. Chciałem zapytać, czy oplacaloby się zrobić z niego mojego głównego midowca tak już na przyszłość, na rankedy np. Mam kolegę grającego Amumu na jungli, więc tf'y byłyby dość dobre myślę, on wpada i stunuje, ja wpadam i dobijam. Tylko problem jest w tym, że Fiddle się strasznie wydaje słaby na początku... Podalby ktoś, nie wiem, jak rozdawać skile, buildy, co oplacaloby się na niego składać (zastanawiam się nad maską, patrząc na E i ulta).

Opublikowano

Fiddlestick nie nadaje się na mida.

Polecam Ci Lissandre.

mocne CC

Dobra w teamfightach

harass

kombo

mobilność / escape

świetny dmg

pasyw zmniejsza manożerność

dobry ult

Aktualnie nią gram, ostatnie 100 meczy tylko Lissandra :D

Wbiłem dzięki niej Plat 3 i coraz wyżej cisnę xD

Jak chcesz build czy coś to możesz sprawdzić na lolkingu moje konto historię gier czy coś :P

Masz tu link :

http://www.lolking.net/summoner/eune/24154047#history
Opublikowano

Fiddle na mida się nie nadaje. Jest dobrym supportem ale na midzie ssie moim zdaniem.

Polecam

Branda

+burst
+harras
+świetny pasyw
+mocne combo
+stun
+świetny w tfach
+łatwa farma
-brak mobilności
-brak escape

Opublikowano

Fiddle bardziej na jungle. Jako midowiec polecam Katarine jeśli twój kolega lubi grać amumu, razem robią miazge przy dwóch dobrych ultach.

+ Poke

+ Burst

+ Przeliczniki ad i ap w dwóch głównych skillach

+ Super passyw

+ Escape (warto mieć przy sobie warda)

- Brak cc

- może być słabo z farmą

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Nie ugrasz zbytnio fiddlem na midzie,nie dość że łatwo go skontrują to 1 gank i leżysz.

Po za tym liczy się dobre 1v1 i obszarowy dmg w team fightach,co prawda fiddle rozwala system z ulta,ale żeby przetrwać do tego late trzeba na prawdę dobrze ogarnąć i mieć dobrego junglera.

Opublikowano

Polecam Zyra

harras z roslinek. Czyszczenie wraithow za pomocą roślinek a Ty spokojnie farmisz.

mega snear, slow obszarowy ult.(komponuje sie fajnie z nunu lub amumu.)

Early i late mega. Late słaby.

polecam iść początek książeczka i pota wrócić kupić Mejai i po ganku junglera zdobyć fragi.

Albo bezpiecznie na talona np albo orianne flask i 3poty

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...