Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry!

Piszę tutaj bo już naprawdę jestem zdesperowany. Od tygodnia próbuje postawić serwer w grze Urban Terror(taki stary FPS), niestety bez rezultatu. Sprawa wygląda tak:

- Posiadam wewnętrzny adres IP

a) moim celem jest: BY SERVER BYŁ WIDOCZNY "Z ZEWNĄTRZ" - tak się składa, że nawet ja go nie widzę

Rozmawiałem z administratorem sieci, powiedział to co już wiem od dawna: bym przekierował właściwie porty i po sprawie. Dodał, że mogę skorzystać z DMZ i to już jest "all in all".

Jak powiedział, tak zrobiłem. Mój router to: TP-LINK TL-WR841N.

Wpisałem: ipconfig/all w celu sprawdzenia swojego IP oraz bramy domyślnej. Wszedłem na stronę konfiguracyjną routera.

Następnie kategoria Forwarding, Virtual Servers ; i wpisałem tutaj porty, które mają zostać przekierowane. Następnie wszedłem w Port Triggering, tutaj także wpisałem porty. No i na końcu wszedłem dodatkowo w DMZ, aby mieć pewność że wszystkie cholerstwa są przekierowane. Efekt? Żaden. Wygląda to tak:

Odpalam server. Widzę okienko konsoli. Wpisuje "STATUS" ; widzę, że server działa. Włączam grę i niestety nie jestem w stanie połączyć się z moim serwerem. Wygląda to tak, jakby w ogóle go nie było. To samo w wyszukiwarce serwerów - nie widnieje. Łączyć próbowałem się z IP podanym w IPv4 oraz tym na stronie np. mojeip.pl

Co jeszcze mam zrobić, żeby ten serwer był w końcu widoczny? Nie będę wykupywał zewnętrznego IP, musi być inne rozwiązanie. Próbowałem naprawdę wielu kombinacji, raz wpisując to, raz wpisując tamto. Później znowu coś innego. Nie wiem... Jestem już wyczerpany intelektualnie co do tej sprawy :] Liczę na waszą pomoc. Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam!

PS: Jeśli problem zostanie rozwiązany, oczywiście daje plusa, piwo czy cokolwiek tu jest ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...