Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Stałe 60 FPS

hokus~pokus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym mieć stałe 60 FPS. Żeby nie skakało jak teraz z 50 do 80. Ustawienia graficzne nic nie dają. Czy są bardzo wysokie czy bardzo niskie fps i tak skaczą. Rozdzielczość na której gram to 1920x1080p. Monitor Benq GL2240 60HZ. Grę mam ustawioną na full. Synchronizacja włączona. Wygładzanie krawędzi włączone. Chciałbym mieć te stałe 60. Mam zaznaczoną opcję żeby było maks.60

Mój komp:

i5 3350P

Msi GTX 660TI 2gb

dysk wd 500GB

4gb ram

Windows 7 64bit

Corsair 450W

Może coś w ustawieniach karty graficznej? Na początku jak zainstalowałem lola to miałem ciągle 59-60 i tak stało, ale pozniej byl chyba jakisc patch i zaczelo skakac wszystko.

ZBIERAM LUBIĘ TO :)

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

Mam identyczny sprzęt jak twój i cały czas 60fps. Zmień rozdzielczość na mniejszą, a jak nie zadziała to wyłącz v-sync. Przeczyść kompa ccleanerem, powyłączaj zbędne procesy w menadżerze zadań. Jak tak miałem to zrobiłem format i znowu mam 60fps. Jak nic z tych rzeczy nie pomoże to zrób reinstall LoL'a, najwyżej potem jak nie pomoże to zrób format jak ci to tak przeszkadza.

Opublikowano

Rozdzielczość zmieniałem nawet na najmniejszą, nic nie dało ciągle to samo. V-Sync? gdzie to mogę wyłączyć? Ccleanerem czyszcze co 2 dni, a komputer mam od początku września. Nie ma żadnych zbędynch procesów.

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

To przez V-SYNC które ustawia stałe 60 FPS.

W przypadku nvidii można wyłączyć go wchodząc do panelu sterowania NVIDIA i ustawienia globalnej grafikii na maksymalnie wydajną lub po prostu osobne ustawienie V-Sync "Wymuś Wyłączenie".

Opublikowano

Mam ciągle wyłączone. Synchronizacja pionowa wyłączona jest

V-sync wyłączone w Lolu jaki i w ustawieniach Nvidi i fps z 55 do 84 skaczą co sekundę

HokuS~PokuS ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...