Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szmaragd na AH czy samodzielnie?

Bomick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiałem się czy taniej wyjdzie zrobić promienisty gwieździsty szmaragd samodzielnie czy kupic na AH.

Oto moje obliczenia

RODZAJ CENA STWORZENIA

Promienisty gwieździsty 400 000

3x Idealny gwieździsty 600 000

9x niesk 900 000

27x gwieźdź 2 160 000

81x promień sześć 4 050 000

243x idealny 7 290 000

729x nieskazitelne ze sklepu 5 632 254 (cena za 729 sztuk na te chwilę)

ŁĄCZNY KOSZT PRODUKCJI JEDNEGO PROMIENISTEGO GWIEŹDZISTEGO SZMARAGDU: 21 032 254*

*(koszt nie obejmuje kart złotnictwa itp)

Na chwilę obecną cena na ah wynosi 25 520 000 zatem robiąc samodzielnie szmaragd oszczędzamy około 4,5 mln na jednym. Obecnie szmaragdy są najdroższymi klejnotami na ah, więc uważam, że warto zrobić je samemu. Mam nadzieję, że nigdzie się nie pomyliłem. Proszę o utwierdzenie mnie w tym przekonaniu bądź o wyprowadzenie z błędu :)

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

niestety to nie jest tak piękne jak się wydaje bo oczywiśce AH zabiera 15% golda przez co nie wygląda to tak kolorwo i z tego 4,5 mln zostaje ci bardzo mało :(

1330007971-U359964.png

Opublikowano

zawsze mozesz opchnac kamyki poprzez czat :) w ten sposob uchronisz sie przed prowizja blizzarda :) chociaz w oczekiwaniu na RoS juz nic nie jest pewne

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

14iljqe.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Oczekujemy na RoS, więc cena na Ah nie ma znaczenia.

Istnieje tylko loot. Jeśli będziemy farmić nieskazitelne sześcienne dzień w dzień i noc w noc, po pewnym czasie uda nam się stworzyć maksymalny kamień :D 

Odejmij od tego koszt kupienia nieskazitelnych sześciennych. W momencie kiedy to piszę mamy 2.0.1, RoS za 19 dni, na Ah nikt nie kupuje, ceny się chrzanią kompletnie.

Myślę że ceny craftingu po zsumowaniu wyniosą 15-18kk więc zdecydowanie lepiej to craftować :)

3d10a40e96e20.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...