Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lol nie działa :/

mashima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , od pewnego czasu staram się uruchomić lola .
Odpalam gre , loguje się , szukam rozgrywki i wyskakuje bluescreen .
Czasem nawet przed zalogowaniem , a czasem po wyborze postaci .
Jakieś rady? PILNE!

Opublikowano

Blue screen to raczej na pewno nie wina plików Lola, tylko Twojego komputera :P.

A biorąc też pod uwagę to co napisałeś:

Wczesniej latałem . na tym kompie w lola. Bez lagów itd.

Kombinuj :D. Sterowniki all (w tym do karty graficznej itd.) zainstaluj najnowsze.

"Wyczyść" komputer ze zbędnych śmieci, napraw błędy rejestru, przeskanuj go antywirusem.

Jak to nie pomoże to podeślij logi z OTL komuś, kto się na tym zna, powie Ci co jest nie tak, być może pomoże tylko format ;p.

Opublikowano

Blue screen to raczej na pewno nie wina plików Lola, tylko Twojego komputera :P.

A biorąc też pod uwagę to co napisałeś:

Kombinuj :D. Sterowniki all (w tym do karty graficznej itd.) zainstaluj najnowsze.

"Wyczyść" komputer ze zbędnych śmieci, napraw błędy rejestru, przeskanuj go antywirusem.

Jak to nie pomoże to podeślij logi z OTL komuś, kto się na tym zna, powie Ci co jest nie tak, być może pomoże tylko format ;p.

Formaty,czyszczenia nic nie dadzą,ponieważ blue screen to błąd,który jest pojawiany przez za duże zużycie pamięci,a najczęściej jest to pojawiane gdy np. masz zasilacz z czarnej listy i nagle masz niedobór mocy (W),albo gdy procesor,dysk,pamięć mają wysokie temperatury.

Polecam Ci pożyczyć od kolegi zasilacz i sprawdzić czy będzie działać u Ciebie.

Opublikowano

Formaty,czyszczenia nic nie dadzą,ponieważ blue screen to błąd,który jest pojawiany przez za duże zużycie pamięci,a najczęściej jest to pojawiane gdy np. masz zasilacz z czarnej listy i nagle masz niedobór mocy (W),albo gdy procesor,dysk,pamięć mają wysokie temperatury.

Polecam Ci pożyczyć od kolegi zasilacz i sprawdzić czy będzie działać u Ciebie.

Możliwe, sam tak miałem.

Tzn. komputer był na gwarancji, całe szczęście.

W zestawie miałem zły zasilacz, za mało mocy, na kartę graficzną nie wystarczało.

Chyba z 5 razy oddawałem go do naprawy, bo 5 razy wymieniali samą kartę (psuła się).

Dopiero za 6 razem kretyni się skapowali, że jest coś nie tak z zasilaczem, wsadzili mocniejszy, komp dobry do dziś jak na razie.

Ale czasami bywa tak, że nie chodzi o sam zasilacz a o coś więcej.

Tak jak mówię, niech poda logi z OTL komuś, kto się zna. Tam nie tylko temperatura danych podzespołów, ale dużo innych ważnych informacji :D.

Opublikowano

Jest postęp ,
Wyrzuciłem wszystkie zbędne pliki , przeskanowałem kompa był czysty .
W Pnaelu Nvidia przestawiłem troche ustawień na wydajność itd , Przyspieszylem gre Gamebosterem , wylaczylem wszystko zbędne , zwiekszylem wydajnosc karty graficznej programem do 90% , Gra się uruchamia , rozgrywka tez , teraz bluescreen wywala jak chce cos kupic w sklepie .
Wlaczam sklep klikam przedmiot , Wciskam kup i bluescreen :/
Co dalej..
Nie piszcie mi , żebym robił jakies skany OTL czy jakimś innym kiczem , bo mi to nic nie pomoże . Raporty tego typu wysyłałem już 100 razy do super speców , komplikowali tylko sprawe , poszukuje metod a nie tysięcy analiz. Muszę przyspieszyc i uwydajnić prace komputera tyle .

@Up.
To nie zasilacz bo jak pisałem wyżej śmigał lol wcześniej na tych samych podzespołach.

Opublikowano

Muszę przyspieszyc i uwydajnić prace komputera tyle .

Dobra, no ale po co, skoro:

Wczesniej latałem . na tym kompie w lola. Bez lagów itd.

To oznacza, że sprzęt jest wystarczający. A wymagania Lola są takie same, w ogóle się nie zmieniły :].

Skoro mówisz, że wszystko to co zrobiłeś nie pomogło, to być może ci coś w tym kompie siada, a podkręcając go przyśpieszysz mu zgon :p.

Wiem co mówię bo miałem tak nie 1 raz. Oddaj komputer do naprawy, powiedz co się dzieje, niech sprawdzą co i jak. Innego wyjścia nie widzę. Amen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...