Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakupiłem karte grafiki ale co z zasilaczem ?

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam do was pytanie zakupiłem karte grafiki będzie u mnie za pare dni ale martwie sie o jej zasilanie. Zakupiłem dokładnie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3720534038

Mój zasilacz to Modecom fell 520 W

Pierwsze zmartwienie czy nie jest za słaby

2 na zdj zauważyłem że są 2 wejscia na karcie 6 i 8 pinowe i moge sobie podłączyc albo to albo to czy bym musiał kupić przejściówke ?

Oczywisnie daje 5+ :)

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Napisz pełną specyfikację komputera. Ale zasilacz na pewno jest do zmiany i nie chodzi tu tylko o moc ale o to że jest to zasilacz z czarnej listy.

Opublikowano

Pisze ze dopiero za miesiac bym mógł :( i nadal czekam na od musza byc podpuete naraz 6 pin i 8 pin czy tylko albo to albo to i czy zasilacz dal by rade przez miesiac nie wykozystywal bym kary na 100% gralbym tam w minecrata lub warframe na niskich

Opublikowano

Do tej karty tego zasilacza lepiej w ogóle nie podłączać, gdyż przy większym obciążeniu jest spora szansa że ten zasilacz po prostu się zepsuje. A ten zasilacz psując się może za sobą pociągnąć inne części komputera, dlatego lepiej poczekać.

Ale jeśli jednak byś chciał to wszystko podłączyć to możesz użyć przejściówki z 2x molex na 1x6pin, ale uprzedzam że lepiej tego nie robić.

Opublikowano

Do tej karty tego zasilacza lepiej w ogóle nie podłączać, gdyż przy większym obciążeniu jest spora szansa że ten zasilacz po prostu się zepsuje. A ten zasilacz psując się może za sobą pociągnąć inne części komputera, dlatego lepiej poczekać.

Ale jeśli jednak byś chciał to wszystko podłączyć to możesz użyć przejściówki z 2x molex na 1x6pin, ale uprzedzam że lepiej tego nie robić.

Można nawet powiedzieć, że NIE WOLNO tego robić.

Czekaj cierpliwie na zasilacz i nie podpinaj tej karty pod taki szajs.

Thermaltake Smart 530/Deus M1 masz w okolicach 200zł.

Opublikowano

Za 100 nie. za 150 masz chiefteca/croisara 450W. Ale wolałbym dołożyć i zainwestować już w coś porządniejszego typu spc/ thermaltake 500w :)

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Masz racje ale jak narazie 100 zł nie mam a bym chiał chociaz przez ten miesiac jakos posiedziec na kompie tymbardziej że komputer nie służy mi tylko gier. Moze allego cos sie znajdzie z uzywanych albo jak byscie powiedzieli na co patrzec . Rozumiem ze ten zasilacz jest zly bo nalezy do listy czarnej zasilaczy. 2 pytanie nadal nie zrozuniale co z tym 8 i 6 pin musi byc podlaczone czy tylko jedna z nich . + tak klniecie na ten zasilacz chodzi tez o to ze sie przegzeje spali sie niszcząc inne czesci komputera czy jak. Bo ogl zalezalo by mi jakos podziałał ten komputer nie męcząc go tak naprawde.

Opublikowano

Zobacz sobie na zdjęcia z tej strony a będziesz wiedział co może taki zasilacz, w tym też zdjęcia zasilacza FEEL.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

Najlepiej było by dozbierać do zasilacza corsair vs 450/550W czy deus G1 500W. Na allegro ceny tych zasilaczy zaczynają się od 180zł a używek nie widziałem. Warto popatrzeć na jakiś forach w działach sprzedaży i poszukać jakiegoś corsair, deus, OCZ, chieftec czy be quiet o mocy 450-500W.

Opublikowano

Czytałem też ze czasami sie psuja a czasami nie

Dobrze, podłącz, ale potem zero pretensji do kogokolwiek na tym forum.

Jesteś strasznie niecierpliwy, nie możesz poczekać tego miesiąca i kupić raz, a dobrze ?

Opublikowano

Dobra kumam poczekam ten miesiąc tylko na co mam.patrzeć podczas kupna zasilacza ? I co.z tymi 6/8 pin .

http://allegro.pl/zasilacz-tagan-tg580-580w-i3721143438.html

I zalazlem cos takiego i nie jest na czarnej liscie zasilaczy

Napewno nie podepne tej karty pod ten zasilacz.

Mam kolejne 3 pytania.

Czy na twj karcie grafiki pogram na Ultra na 1600x900 w Bf 4 znalazlem filmil jak typ niby ta gra.

Czy opłacało by się ją OC jak tak to musze chyba jeszcze lepszy zasilacz tak ?

Oraz czy zakup tej karty był trafny?

Opublikowano

Ale bf 3 bez problemu ?? Pójdzie? A i czy bezpieczne bedzie podlaczenie tej karty pod ten zasilacz na jakies 30 s tylko w celu sprawdzenia czy działa .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...