Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zakładanie gildii - sposób na zarabianie złota?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdzieś na YT obejrzałem poradnik dotyczący zarabiania złota, autor filmu skupiał się na gildiach

i tutaj rodzą się moje pytania, a otóż:

1. Czy złoto w banku gildii, to złoto które wygenerowali członkowie gildii?

2. Kto ma dostęp do tego złota? na co jest przeznaczone? - aby wciąć te złoto, to trzeba mieć dostęp który da nam założyciel gildii? czy każdy to może brać? Czy te złoto można traktować jako zarobek dla założyciela gildii?

3. Jak te złoto dokładnie jest generowane? Przez co? (jakieś perki, eventy?)

4. Jeżeli gildia ma maksymalną ilość członków, to ile mogą złota wygenerować razem dziennie, tygodniowo?

5. Jeżeli generowany dochód jest dochodem dla własciciela, to co bardziej opłaca się na dłuższa metę? - sprzedanie jej, czy trzymacie dla siebie? - porównując czas do ilości golda zarobionego

6. Jak długo trwa levelowanie na 25 poziom?

7. Co jak gildia już osiągnie maksymalny poziom? wciąż złoto generuje się tak samo?

8. Przedmioty w banku gildii - wszyscy mogą dodawać i odbierać? trzeba mieć jakieś prawa? Czy założyciel ma jakieś sloty w banku tylko dla siebie (jak już nie ma gdzie trzymać klamotów)

9. Co świadczy o wartości gildii - jeżeli chcemy taką już sprzedać?

10. Jakie polecacie addony do prowadzenia gildii?

Mam nadzieję, że czegoś nie zapomniałem :D

Dzięki z góry

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1

Opublikowano

1. Tak

2. Złoto jest zarobione przez graczy i pełne prawa ma do nich właściciel gildii bo ty jestes w niej z własnej woli nie z przymusu i jeśli on da prawa na wyciaganie kasy z tej gildii graczom to możecie brać

3. Co każdy lvl gildii otrzymuje sie jeden perk

4. W gildii nie ma ograniczonych miejsc jeśli są to osoby w trakcie lvlowania i msz ich 200 online to nawet kilkanaście k golda dziennie

5. Jeśli masz dobry zysk i zbierasz tych ludzi to nie sprzedawaj jej dostaniesz 10k-25k i nici wiecej

6. z 50+ online pare dni

7. Są perki które zwiekszaja kase dla gildii podczas oddawania questow

8.Tak jak z kasa.

9. Tylko nazwa i osiągnięcia

10. www.curse.com poszukaj sobie.

Jeśli pomogłem daj + ;)

Pamiętaj nie jestem maszyną od wszystkiego, jak masz jakiś problem związany z WoW pisz, a chętnie Ci odpowiem ;)

Jo mój Hunt :)

http://eu.battle.net/wow/en/character/burning-legion/Taptak/simple

World of Warcraft Helper

Opublikowano

1. Tak 2. Złoto jest zarobione przez graczy i pełne prawa ma do nich właściciel gildii bo ty jestes w niej z własnej woli nie z przymusu i jeśli on da prawa na wyciaganie kasy z tej gildii graczom to możecie brać 3. Co każdy lvl gildii otrzymuje sie jeden perk 4. W gildii nie ma ograniczonych miejsc jeśli są to osoby w trakcie lvlowania i msz ich 200 online to nawet kilkanaście k golda dziennie 5. Jeśli masz dobry zysk i zbierasz tych ludzi to nie sprzedawaj jej dostaniesz 10k-25k i nici wiecej 6. z 50+ online pare dni 7. Są perki które zwiekszaja kase dla gildii podczas oddawania questow 8.Tak jak z kasa. 9. Tylko nazwa i osiągnięcia 10. www.curse.com poszukaj sobie.

Czyli po poziomie 25 gildii zarobki jej nie spadną.

Dzięki wielkie! pomogłeś mi i to bardzo, łap like'a :D

Jeżeli pomogłem nie zapomnij kliknąć "Lubie to" :)

Krol_Kamikadze.png

moje tutoriale:

Myśliwce

http://www.mpcforum.pl/topic/546306-tut-mysliwiec-od-zera-do-bohatera/page__fromsearch__1