Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Skryptu dodającego/usuwającego permissie

mrozo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Plugin LegendaryWeapons

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/legendary-weapons/

Daje mi sie mocno we znaki (działa na spawnie, przez co można go griefować i atakować innych graczy - flagi nie pomagają)

Wymyśliłem sobie, że może jakaś dobra dusza mi pomoże...

Poszukuję skryptu, który będzie dodawał/usuwał permissions w momencie wchodzenia/opuszczania danego cuboidu.

Nie wydaje mi się, żeby to był jakiś bardzo skomplikowany skrypt, jednak ja go nie potrafię zrobić. Czy ktoś mógłby zrobić to za mnie? Za wieczną chwałę na moim serwerze? :)

Oczywiście skrypt pod plugin Skript.

Dziękuje każdemu kto mi pomoże

Pozdrawiam:

mrozo

Opublikowano

Z tego co wiem, to w pluginie w ktorym robisz cuboidy mozesz ustawić im możliwość niszczenia, budowania, podpalania itp tylko na jeden cuboid na przyklad... poszukaj se w necie komendy, bo ja dawno nie grałem w MC, ale jestem pewny, ze taka komenda byla. te twoje " różdżki " to pewnie coś w stylu wywalenia tnt przed siebie i takie tam, a wiec po prostu wyłącz mozliwosc odpalania tnt, uzywania piorunów itp. ( jak dobrze zrozumiałem )

Opublikowano

Eksplozje akurat mam z głowy (flaga other-explosion), ale w przypadku 2ch innych narzędzi z tego pluginu, gracze mogą podpalać teren oraz wylewać wodę.
Skoro skripts tego nie da rady zrobić, to może znacie jakiś plugin/cokolwiek co mi może pomóc...

Jak nie to chyba pozostanie mi tylko nauczyć się pisać pluginy...

@Vysogota

teraz wpadłem na pomysł... może da rade w skript napisać, żeby dodawał permissie po przekroczeniu jakihś współrzędnych (zamiast używać cuboida to współrzędnych), hmm?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...