Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] fpsy -.-

kozak666xd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo

gram na lapku i mam problem

mam ustawione, ze caly czas mam 60 fps i czasami mi spada ponizej tak do 40 xD ale to zadko ale jak patrze na skilla xD i czasami jak celuje skillem

i tez mam taki problem za jak odlacze zasilacz a mam lapka ustawionego na tryb gamingu to i tak spada do 40 fps

lapka mam bardzo dobrego do lola (nie chce mi sie pisac parametrow) a kuzyn z słabszym ma 60 fps stale i nie spada nawet bez zasilacza -.- i mam wszystko ustawione na low grafe -.-

i ogolnie to 40 fps tak zacina ze masakra

czy wam tez tak sie dzieje? i czy wam 40 fps to straszne scinki ?

mozliwe, ze to przez jakies glupie programy od SONY VAIO?

sry, ze taki nieład ale mam nerwy xD

Opublikowano

nie wiem, napisz moze parametry komputera, moze karta graficzna sie przegrzewa ?

ja mam nowego lapka, ale mam stale 60fps, a gry typu bf3 smigaja bez problemu wiec nie wiem w czym problem.

Opublikowano

Wyłącz wszystkie aplikacje w tle,możesz być nie przyzwyczajony do lekkich lagów,ponieważ wcześniej grałeś bez żadnych ścinek ;)

Opublikowano

Ja mam to samo. Też mam jak na LoL'a bardzo dobrego kompa, ale fps'y spadają, to musi być wina Riotu, lecz odkryłem sposób: jak masz w ustawieniach maksymalną liczbę fps'ów to daj na nieograniczoną. Dalej będą spadać, lecz z 140 do 80 i te spadki nie będą odczuwalne. Myślę, że w kolejnym patchu Riot to naprawi.

Odkrywca
Opublikowano

Witam, również mam taki problem. Mam dobry komputer i5 3.20 6gb ramu nvidia gt 420 i również mam cały czas po 40-50fps. Może ktoś pomóc?

239476.png
Opublikowano

To wina Riotu tak jak to napisał kolega wyżej, jestem tego nawet pewien z powodu takie, że jakieś 2 miesiące temu spadało mi max do 57 ale to przez muzyke i gg a teraz spada nawet do 40.Trzeba poczekać może naprawią.

Opublikowano

Witam, również mam taki problem. Mam dobry komputer i5 3.20 6gb ramu nvidia gt 420 i również mam cały czas po 40-50fps. Może ktoś pomóc?

Nie mniej grafika masz złą. Ja takowego problemu nie miałem FPS mam w okolicach 100, a spada do 60, ale to norma.

FPS może też spadać gdy w trakcie gry dysk mieli jakąś operację systemu skanowanie itp.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Od tygodnia, dwoch, man problemy z fpsami... wczesniej 170-200+ a ostatnio 30-40... Na low mam tyle samo co na najwyzszych, w ogole bez roznicy... mam dzieje, ze to wina riotu...

1377440917-U253647.png

Opublikowano

Witam, dołączam się do pytania ponieważ od kilku tygodni mam tak samo a to troche przeszkadza. Komp i internet dobry w tle tylko steam/skype i mk jogo

graphic.png

Opublikowano

A ja nie mam problemów z FPS, komp mam stary bo ma 6 lat i normalnie działa na max detalach(z wyłączonymi cieniami) w stałych 60 fps. Sprawdźcie czy nie macie syfu na kompie, zaktualizujcie sterowniki i wtedy sprawdźcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...