Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gitara akustyczna

Błękitna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko mam do was pytanie, jaką gitarę akustyczną najlepiej wybrać ? dobrze by było jakby nie przekraczała na chwilę obecną 300 zł ze względu na to, że dopiero będę zaczynać się na niej uczyć.
i jak się nazywa to coś czy można grać na gitarze, w kształcie trójkąta? (kostka?)
daje plusy xD

Opublikowano

Tak, to 'coś' nazywa się kostka :D

Co do gitary.. polecam Ci dozbierać i kupić jakąś za ok. 500zł, nie ma sensu kupować gitary za kilka groszy ponieważ najczęściej takie gitary są wykonywane niedokładnie co za tym idzie nie możesz jej idealnie nastroić bądź będzie Ci się rozstrajała, a nastrojenie jest bardzo ważne (musisz słyszeć każdy dźwięk).

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Poszukaj czegoś firmy T.Burton (fajna w miare na początek) ,lecz polecam bardziej na początek gitarę klasyczną ,ze względu na nylonowe struny ,a akustyczna ma metalowe i palce będę Cie strasznie boleć :3

Tak to coś nazywa się kostka ,ew. piórko

Opublikowano

Poszukaj czegoś firmy T.Burton (fajna w miare na początek) ,lecz polecam bardziej na początek gitarę klasyczną ,ze względu na nylonowe struny ,a akustyczna ma metalowe i palce będę Cie strasznie boleć :3

Tak to coś nazywa się kostka ,ew. piórko

Czy ja wiem.. skoro chce grać kostką to lepiej właśnie akustyczna ze względu na 'płytkę' (nie pamiętam jak to nazywa) dzięki której nie porysuje gitary + od samego początku zaczną jej się przyzwyczajać palce. Osobiście zaczynałem na gitarze akustycznej i nie narzełem.

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Lepiej kup klasyczną na początek, a jak chcesz akustyka to 500+.

Co do kostki to nie polecam, lepiej grać palcami, ale każdy ma swoje gusta, aczkolwiek warto posiadać kostkę.

PS. Będziesz się uczył samemu czy też z nauczycielem?

Opublikowano

Lepiej kup klasyczną na początek, a jak chcesz akustyka to 500+.

Co do kostki to nie polecam, lepiej grać palcami, ale każdy ma swoje gusta, aczkolwiek warto posiadać kostkę.

PS. Będziesz się uczył samemu czy też z nauczycielem?

klasyczna nie podoba mi się, grałam już trochę na koleżanek gitarach (akustycznych) miałam także do czynienia z klasyczną i nie przypadła mi do gustu. no cóż wydam troszkę więcej, ale mam nadzieje, ze jakoś będzie.

Zacznę na razie kostką, potem przejdę na palce.

Na początku ogarnę podstawy sama (bo znam już trochę, bo dość często grałam, ale zaczynam teraz tak normalnie) potem z nauczycielem.

Opublikowano

Na akustyku kostką wg mnie fuuj :)

Dozbieraj do 500zł, za tą cenę możesz kupić np. fendera cd 60.

Lepiej idź do jakiegoś nauczyciela na lekcje, nie znając podstaw możesz się zniechęcić, chyba, że jesteś uparta ;)

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego tak się upieracie na tą klsyczną no ale nie ważne. Jeżeli jesteś samoukiem to prawdopodobnie będziesz miała na początku ze strojeniem gitary co może Cię zniechęcić poniew "nie będzie Ci coś grało jak należy" dlatego w razie jakichkolwiek pytań służę pomocą :)

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Szczerze polecam ci się uczyć grać z pomocą palców zamiast kostki. Akustyczna + kostka to średni pomysł, nigdy się tak nie wydobędzie pełnego brzmienia :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Szczerze polecam ci się uczyć grać z pomocą palców zamiast kostki. Akustyczna + kostka to średni pomysł, nigdy się tak nie wydobędzie pełnego brzmienia :)

Lecz jeśli nie ma paznokci to będzie tłumiony dźwięk także kostka wydaje mi się lepszą opcją, ale to już według uznania, niektórzy wolą palcami, a niektórzy kostką ;)

by @Miyoshi

<3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...