Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

YouTube - Opłaca się?

PomocnikBanan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jakiś sens nagrywania filmów 20/30 minutowych i renderowania po 2/1h?

Wykres renderowania w moim PC: (720p HD)

10min film - 20min.

30min film - 1,5 lub 2h

1h- 3/4h.

Obecnie posiada 460subskrypcji, 34k wyświetleń i nie wiem czy opłaca mi się renderować te filmy gdyż szanse na

wybicie są 0.001%..

Co myślicie o tym?

Tworzę strony www na zamówienie :)[PISZ PW]

Opublikowano

.. nie opłaca się tobie , usuń konto i tyle ..

Na youtube to się robi z pasji nawet jak film na się renderować 5h , jak masz robić dla kasy to lepiej usuń konto ..

..

Opublikowano

Jeśli tworzysz kanał po to, żeby się wybić i patrzysz na to w kategoriach "opłaca się" czy nie... to chyba lepiej daj sobie spokój. Brzmisz jak osoba, która robi to wszystko z wielkim bólem.

Tak naprawdę sukces osiągają zawsze Ci, którzy to co robią, robią z sercem i konkretnym planem. Z jednej strony musisz to lubić, właśnie po to, żeby się nie zniechęcać i ostatecznie - jeśli nikt nie będzie do Ciebie zaglądał - będziesz czerpał frajdę z samego kręcenia filmów. Drugą sprawą jest, żebyś dokładnie wiedział co chcesz robić. YT to wielki rynek i jak na każdym rynku są na nim nisze. Taką niszę musisz znaleźć i wypełnić, a możesz liczyć na to, że osiągniesz sukces - tak wielki, jak pojemną niszę znalazłeś.

Innymi słowy - kolejne filmy o Minecrafcie, albo - po prostu - nagrywanie jak grasz, może się nie sprzedać...

Ale gadamy po próżnicy - pokaż nam co masz, a my być może będziemy w stanie coś konkretnego Ci doradzić.

Opublikowano

Jeśli chodzi ci tylko o kasę to kończ z tym w tempie natychmiastowym,bo się poprostu zamęczysz psychicznie.

Opublikowano

o hajs nie chodzi :) nawet nie ma o nim mowy, bo go nie mam :D :D

a mam jeszcze jendo pytanie.. gdy ktoś ma np. dużo wyświetleń a mniej oglądnalości. to źle?

w moim przypadku 16filmów - 34k.

Ale boje się, żę gdy zaczne nagrywać takie serie to zasyfie kanał i będzie miał po 10 wyświetleń film

Tworzę strony www na zamówienie :)[PISZ PW]

Opublikowano

Cóż, przede wszystkim nie wrzucasz regularnie filmów, dopóki nie wyrobisz sobie jakiejkolwiek systematyczności nie ma w ogóle co myśleć o robieniu "kariery".

Moja rada to - powtórzę - znajdź niszę, w której będziesz mógł robić filmy o czymś. Niech sam tytuł filmu już zapowiada jego merytoryczną treść. Problemem mnożących się jak grzyby po deszczu kanałów o grach jest to, że wszyscy grają w nich i gadają... Jeśli faktycznie chcesz być popularny, to wymyśl jak o grach opowiedzieć w inny, niewyeksploatowany sposób. W jaki? Nie wiem, musisz wymyślić to sam i zaskoczyć mnie i całego YouTube'a ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...