Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z ip internetu, mianowicie jak chce zrobić jakiś serwer dajmy że np minecraft i wpisuje ip które sprawdzam sobie w necie ale wyskakuje błąd w konsoli minecrafta..., przeleciałem cały internet i wyskakuje to samo ip.. w cmd wyskakuje jakieś inne ale też nie działa tylko od hamachi działa, a jak bym chciał spróbować zrobić z ip zmiennego na jedno to nwm czy coś sie stanie czy nie jak mi sie nie uda bo nie znam sie na tym. Co mam zrobić ?

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

jak masz zmienne to nic nie zrobisz z tym niestety. jedynie to przez hamachi ale to koledzy musieli by też się podłączyć. a to wy się umawiacie z znajomymi na wspólną rozgrywkę? jeśli nie żal ci 2 zł w sms skorzystaj z strony freeservers.pl a jak masz premium mc to tam masz za free serwer. (ja dostałem za free :-) ) i masz serw na czas nieokreślony a z tego co widzę długo się utrzyma serwis. (minusy ma napisane na stronie głównej)

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Na zmiennym da się, lecz przy każdym resecie ip musiał byś zmieniać w plikach serwera przez co jest to trochę wkurzające. Jeśli jednak chcesz takim sposobem to mogę Ci wszystko dokładnie wytłumaczyć, bo kiedyś sam miałem serwer minecraft/terraria no hamachi na zmiennym ip, ale koledzy się wkurzali, że ciągle nowe muszą wpisywać to się przerzuciłem na hamachi.

Opublikowano

serwer minecraft dałem do przykładu, mianowicie robie multiplayer mta sa i dowiedziałem się że podobno jak mam serw hamachi nie moge wgrywać skryptów bo nie będą działać a większosc nie chce przez hamachi :/ nwm co mam robić

Opublikowano

Nie wiem kto Ci to powiedział, ale serw na hamachi nie różni się niczym od serwa na twoim ip. Z resztą na hamachi lepiej, bo masz stałe ip, a na zmiennym będziesz ciągle musiał zmieniać ip w pliku konfiguracyjnym i podawać nowe kolegom. Aktualnie mam serwer do cs'a na hamachi i nikt nie narzeka. Z hamachi jest mniej kombinowania i tą opcję bardziej bym Ci polecił. Jeśli tak bardzo Ci zależy na no-hamachi to możesz kupić jakiegoś dedyka na serwisach sprzedających serwery do gier.

Opublikowano

Musisz założyć na hamachi, ponieważ masz wewnętrzny adres IP.

Ew. możesz skontaktować się z dostawcą internetu, żeby zmienił Ci na zewnętrzne.

Opublikowano

dobra to 2 pytania:

1. Czy jak pójde do goscia to mi zmieni ?

2.Czy to prawda że na hamachi nie które skrypty do mta sa nie działają ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...