Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób na 'czarny ekran'

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś chcę opublikować mój sposób na tzw. czarny ekran. Nie mówię że to jest jedyne wyjście - na pewno są inne (tenma też coś na to poradził, ale inaczej).

Jeżeli nie wiecie o czym mówię, wystarczy że postawicie sklepik, zminimalizujecie metina i będziecie chcieli za godzinę sprawdzić co się zmieniło - w najlepszym wypadku poczekacie sobie minutę, poruszacie trochę kamerą i będzie dobrze. W najgorszym, menadżer zadań i zabijamy proces.

W temacie opiszę jak dodać pod przyciskiem 'mrożenie' ekranu pod F6 - klikamy F6, minimalizujemy okno, po jakimś czasie klikamy z powrotem w ikonkę aplikacji, i widzimy czarny ekran - klikamy F6 i po sekundzie powinno być ok. Nie miałem czasu tego dokładnie potestować, ale u mnie wyglądało na to że działa.

1.

Rozpakowujemy rooty, otwieramy game.py, szukamy linii z:

self.pressNumber = None

dajemy enter, i oczywiście pamiętając o [TAB] dodajemy:

self.ClientFreeze = 0

2.

Szukamy linii:

onPressKeyDict[app.DIK_F4] = lambda : self.__PressQuickSlot(7)

i dodajemy poniżej:

onPressKeyDict[app.DIK_F6] = lambda : self.__ClientFreeze(self.ClientFreeze)

3.

szukamy np:

def __ReleaseGKey(self):
      app.PitchCamera(app.CAMERA_STOP)
dajemy linię przerwy i dodajemy:
4.
Wchodzimy do gry, idziemy gdzieś najlepiej po za miasto, żeby było widać efekt, klikamy F6 - widzimy efekt jakby gra się zamroziła - wtedy przełączamy okno, i za 30min lub dłużej sprawdzamy - klikamy na ikonkę i widzimy czarny ekran, klikamy ponownie F6 i czekamy chwilkę - powinno normalnie dać się grać.
Sposób nie chroni przed błędem c++, występującym na nowych binkach, tylko przed czarnym ekranem!
Jeżeli błąd c++ pojawia się Wam po pozostawieniu zminimalizowanego klienta, to z tym to nie pomoże.
Swoją drogą, jeżeli znacie jakiś dobry sposób na błąd c++, którego przyczyn jest wiele, piszcie!

sygnatura2.png

Opublikowano

A jak by dodać taki button do privateshop'u lepiej by było ;)

Tylko że to nie jest tylko problem sklepu ^_^

Można też na nowo "wczytać grę".

Możesz rozwinąć? :P

sygnatura2.png

Opublikowano

Rzeczywiście, nie pomyślałem o tym. Mimo wszystko moim zdaniem lepiej by było dodać to do jakiegoś buttonu.

Nowi gracze nie zaczynają już od poznawania sterowania i opcji pod klawiszami lepiej jest dać tą opcje np. do tasbaru(Tam gdzie się otwiera ekwipunek, postać itp.)

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Rzeczywiście, nie pomyślałem o tym. Mimo wszystko moim zdaniem lepiej by było dodać to do jakiegoś buttonu.

Nowi gracze nie zaczynają już od poznawania sterowania i opcji pod klawiszami lepiej jest dać tą opcje np. do tasbaru(Tam gdzie się otwiera ekwipunek, postać itp.)

tylko co z tego, skoro widzisz CZARNY ekran?

//edit: najlepiej wejść na drugiego klienta i sprawdzać status sklepu, jak wyprzedany to /close_shop i tyle

57199140501148694665.png

Opublikowano

Możesz rozwinąć? :P

Chodzi mi o ponowne wczytanie gry (game.py).

Nie mam pewności, że to zadziała, ale warto spróbować. :D

Opublikowano

tylko co z tego, skoro widzisz CZARNY ekran?

//edit: najlepiej wejść na drugiego klienta i sprawdzać status sklepu, jak wyprzedany to /close_shop i tyle

Dobra, to ja się już nie odzywam :)), głupieje na starość ;)

@Edit zły cytat wczewśniej dałem :)

Specjalista
Opublikowano

Dobre to,nigdy o takim czymś nawet nie pomyślałem :D

Dzięki,plusik leci.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Na elitepvpers, że tak powiem zostały wrzucone nowe binki z fixem na run time error, sam testowałem i efekt jest zadowalający.

Przy skopanym cliencie to nawet najlepsza binka ci z tym nie pomoże.

Co do tematu to fajne, lecz wydaje mi się że musi być jakiś wygodniejszy sposób na ten problem niż wciskanie F6. Tak czy inaczej, pomysł zacny.

Opublikowano

Na elitepvpers, że tak powiem zostały wrzucone nowe binki z fixem na run time error, sam testowałem i efekt jest zadowalający.

Dzięki wielkie, bardzo mi pomogłeś, serio.

sygnatura2.png

Opublikowano

Pozwolę sobie odświeżyć

Może i to dziala ale 1 min,2 a nie na 30, poza tym mrozi ekran nie można nic zrobić, po 20 minutach jest dalej czarny ekran a jak się kliknie f11 (bo pod ten klawisz sb ustawiłem) to jest wszystko rozmazane,lub mamy ciemny ekran.

Effekt przy zmrożeniu (1 razowe klikniecie klawisza f11)

f7d3ad83c01087fd.jpg

Effect po kilku minutach:

Ciemne okno od clienta przez jakiś czas.

Tak to ma działać? -.-

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Dziwne, bo mi to działało na nawet 1h, bo na tyle sprawdzałem, na więcej nie miałem czasu - normalnie poszło i po 2s spokojnie dalej dało się grać - natomiast efekt mrożenia właśnie na tym polega też że się nie da nic zrobić, jak sama nazwa wskazuje. Tak czy inaczej, możliwe że to mój błąd, dam kilku ludziom to do przetestowania w przyszłym tygodniu.

sygnatura2.png

Opublikowano

Dziwne, bo mi to działało na nawet 1h, bo na tyle sprawdzałem, na więcej nie miałem czasu - normalnie poszło i po 2s spokojnie dalej dało się grać - natomiast efekt mrożenia właśnie na tym polega też że się nie da nic zrobić, jak sama nazwa wskazuje. Tak czy inaczej, możliwe że to mój błąd, dam kilku ludziom to do przetestowania w przyszłym tygodniu.

To zależy od komputera i na to się nic nie poradzi.

Przecież 1-rdzeniowy procesor 1,8GHz nie ogarnie Ci 3 godzinnego zastoju na zminimalizowaniu.

0LsM05U.png

Opublikowano

To zależy od komputera i na to się nic nie poradzi.

Przecież 1-rdzeniowy procesor 1,8GHz nie ogarnie Ci 3 godzinnego zastoju na zminimalizowaniu.

Akurat procek mam dobry więc to raczej nie to ;).

Owszem czarne okno mam przez kilka sec, no ale myślałem że Quentios całkowicie to wyeliminował.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

To nie tak latwo wyeliminowac wystarczy zobaczyc ze proces przy zminimalizowanej grze ciagle rosnie.

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

A nie lepiej zrobić przycisk w tobołku który przesuwa okno gry w prawy dolny róg ekranu(na tyle że wystaje kawałek ekranu) i pojawia się jakiś kwadratowy buton który po kliknięciu na niego maxymalizuje obraz

Opublikowano

A nie lepiej zrobić przycisk w tobołku który przesuwa okno gry w prawy dolny róg ekranu(na tyle że wystaje kawałek ekranu) i pojawia się jakiś kwadratowy buton który po kliknięciu na niego maxymalizuje obraz

Nie

aFMA3pg.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

to leci +/- tak:

class jakasklasa():

[tab]def jakas funkcja(self):

[tab][tab]wszyskto co nalezy do tej funkcji

[tab][tab]if jakiswarunek:

[tab][tab][tab]coś pod warunkiem

[tab][tab]else: #gdy warunek nie zostanie spelniony

[tab][tab][tab]coś tam pod warunkiem2

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pomoże ktoś, zrobiłem według opisu i wywala przy logowaniu.

syser z klienta:

0811 13:21:12976 :: 
networkModule.py(line:201) SetSelectCharacterPhase
system.py(line:132) __pack_import
system.py(line:112) _process_result
introSelect.py(line:24) ?
system.py(line:112) _process_result
uiCharacter.py(line:16) ?

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.IndentationError:expected an indented block (line 520)

0811 13:21:12976 :: ============================================================================================================
0811 13:21:12976 :: Abort!!

Okej poradziłem sobie :p

Zgubiony TAB :P

imetin_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...