Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Rejestraca w KF-2 - Wytłumaczone krok po korku

wujekstaszek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Drodzy Użytkownicy.

Dzisiaj za pomocą tego oto tuta zostaniecie wprowadzeni w świat kronik fallanthanu (2). Zacznijmy od tego czym są kroniki fallanthanu i czemu przy nazwie widać liczbę 2. Otóż Kroniki fallanthanu to gra via www, oparta na własnym świecie fantasy. Występują tu unikatowe miasta, potwory i co najważniejsze unikatowi gracze. Na chwilę obecną gra z 5-6 tysięcy aktywnych graczy. Zacznijmy od tego czemu na końcu widnieje numerek 2. Dawno dawno temu, a dokładniej to 31.01.2012 roku została zamknięta 1 część kronik, a otwarta 2 część na nowym silniku. Druga część jest zrobiona na autorskim silniku twórcy gry, pt "Feniks". Na tym kończymy wstęp.

1.Płeć. Wchodzimy na http://www.kf2.pl/rejestracja/2026 (Mój prywatny reflink) i powinna nam się wyświetlić strona rejestracji i wybieramy płeć. :

1384611666-U624308.png

2.Rasa. Wybieramy z menu opcję rasa(1), a potem wybieramy docelową rasę.(2)

Każda rasa ma inne statystyki początkowe i zdolności rasowe. Wojownikom przydaje się siła i zręcznośc, więc rasy z wysokim poziomem tych umiejętności są dobre na wojowników.

1384611207-U624308.png

3.Charaketr. Wybieramy charakter swojej postaci(2). (Oczywiscie menu po lewej i zakładka charakter.[1])

Ma on związek z reputacją naszej postaci u NPC-ów. Podczas gry fabularnej, twoja postać powinna zachowywać się tak jak wskazuje jej charakter. (np. Neutralnie dobry – to osoba dobra lecz, tylko dobra, tzn nie okazuje tego wylewnie, angażując się w wojny przeciwko złym itp.)

1384611206-U624308.png

4. Wiara. Określa to nasze wyznanie religijne, niestety są tylko pradawne potęgi(wiara urzędowa, tak jak w polsce chrzescijaństwo) i ateizm. Pradawne potęgi oznaczają że wierzysz w cokolwiek, a ateizm że wierzysz że bogowie nie istnieją.

1384611184-U624308.png

5.Obywatelstwo.

Kroniki fallanthanu posiadają wiele miast, państw, cesarstw, królestw i księstewek.

W tym etapie rejestracji wybieramy naszą przynależność. O pańśtwach są osobne artykuły na wikipedii.(Link na końcu tut-a).

1384611210-U624308.png

6. Podsumowanie.

Tutaj wybieramy Id swojej postaci(Numer), Generuje się nam imię(Potem można zmienić.). Wpisujemy swoje hasło i email. Po tym etapie zaczynamy zabawę w kronikach fallanthanu ! Miłej gry !

1384611201-U624308.png

Teraz możecie się zalogować, używając kolejno e-maila i hasła w polach logowania.

Mój nick w grze to Kaer'Er'Kaligon a id 2026

Lub nick mojego kolegi Kodar Id 5179

Chętnie wspomogę nowych graczy. Narazie jest zrobiona tylko rejestracja, ale mam zamiar zrobić resztę Tut-a.

//Znalezione w starym folderze z dokumentami. Szkoda aby się zmarnowało, więc wrzuciłem.

Link do wikipedii : http://wiki.kf2.pl/index.php/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

@ref

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale moje pytanie

co w tym takiego problemu w rejestracji w grze przegladarkowej ?

rozumiem jakby gra yla chinka lub inny jezyk ktorego polacy nie ogarniaja

albo admini nie daja informacji o tym ??

Opublikowano

Jest info ale myślisz że taki typowy tibijczyk/cs-owca wie na co ma wpływ twoja rasa albo wiara ? On klika byle co i jest zadowolony.

1378394466-U624308.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...