Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CryEngine - Pytania

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moim marzeniem od dziecka jest, aby stworzyć własne gry komputerowe oraz filmy animowane. Naukę z C++ zacząłem miesiąc temu, ale aby usprawnić ten cały proces nauki, chciałbym się zacząć uczyć modelowania, animowania. Moja wiedza na tematy tworzenia, animowania modeli jest skromna. Wiem, że zupełnie inaczej wygląda tworzenie filmów animowanych, a tworzenie modeli do gier komputerowych i dlatego już tutaj "rodzą" się moje pytania. Ostatnimi czasy natknąłem się na "Cryengine" (było jeszcze coś podobnego, Frostbite bodajże) -

http://mycryengine.com/

link do stronki producenta. Co to właściwie jest? Można w tym tworzyć filmy animowane? (widziałem, że autorzy łączyli się w jakiś sposób z Autodesk Maya) To jest jakiś silnik graficzny? Głównie do gier komputerowych? A co z Directx? Też ma to jakieś powiązania? Proszę o pomoc. Z góry dzięki

#Czym się różni Unreal Engine od zwykłego CryEngine?

#Co to są gry "Serious Games"?

Opublikowano

Cryengine to silnik wykonany na potrzebę gry Crysis, z tego co pamiętam, to można kupić do jego gołej wersji coś na styl licencji i się z nim bawić, a frostbite to silnik graficzny do serii gier Battlefield.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ale co z tym silnikiem? Tworzę w nim modele, czy jak? Jak to się ma z programowaniem?

#A Directx? Co to jest?

#Frostbite można gdzieś kupić? ew. pobrać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...