Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Gry MMORPG

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam dobrej gry mmorpg. Obecnie gram w wowa i chciałbym zagrać w coś innego.

Najlepiej jeśli to będzie FTP. No i co musi mieć gra :

- ładną grafikę ( może być na wzór wowa )

- aktualizacje,patche po prostu musi być rozwijana

- dużą ilość graczy

- polski język ( nie koniecznie )

- nie może być to bądź jaka kopia wowa

- wciągająca, grywalna

- ciekawą fabułę

- musi być dobrze rozbudowana

No i co do samej gry to szukałbym tam systemu duegonów i pvp lub jakiegoś innego rozwiązania.

To chyba tyle, z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Star wars The old republic :)

Jeszcze jakieś propozycje ? Średnio mi się podobają klimaty gwiezdnych wojen ;D Zastanawiałem się może nad Allods, Runes of Magic ale sam nie wiem.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Od siebie polecam Rappelz ;)

Takie "azjatyckie" gry odpadają :)

Opublikowano

Za Tydzien rozpocznie się CBT gry royalquest od cenegi [ czyli polski jezyk jest ] gra zapowiada się świetnie z tego co widziałem na rosyjskiej wersji PvP oraz GvG stoją na wysokim poziomie jeżeli chodzi o Lore to raczej tak średnio sądząc po jakości misji bo cyrylice przeczytam lecz malo zrozumiem ^^ Lecz ta gra ma pewne zadania które nie znajdzie się nigdzie indziej typu obrona farmy w postaci TowerDefens lub pokonanie fall a na końcu Bossa w bardzo Interesujacy sposób wykonany.

Za tydzien maja rozdawać klucze do CBT kiedy OBT oraz zamkniecie CBT nie wiadomo. Gra zapowiada się wspaniale a jako iż grę wydaje cenega raczej nie bedziemy się nudzić zwłaszcza że to ich pierwsze MMO więc będą chcieli zabłysnąć ta grą by zostali zapamiętani ^^

Polecam ci też neverwintera Walka na wysokim poziomie oraz LORE ładnie opisany jest co czytać oraz czuć tą fabułę jak przechodzi się kolejne lokacje.

Opublikowano

Może zaciekawi Cię Rise of Metin.

Nie chcę grać w jakieś podróby wowa, bez obrazy :)

Za Tydzien rozpocznie się CBT gry royalquest od cenegi [ czyli polski jezyk jest ] gra zapowiada się świetnie z tego co widziałem na rosyjskiej wersji PvP oraz GvG stoją na wysokim poziomie jeżeli chodzi o Lore to raczej tak średnio sądząc po jakości misji bo cyrylice przeczytam lecz malo zrozumiem ^^ Lecz ta gra ma pewne zadania które nie znajdzie się nigdzie indziej typu obrona farmy w postaci TowerDefens lub pokonanie fall a na końcu Bossa w bardzo Interesujacy sposób wykonany.

Za tydzien maja rozdawać klucze do CBT kiedy OBT oraz zamkniecie CBT nie wiadomo. Gra zapowiada się wspaniale a jako iż grę wydaje cenega raczej nie bedziemy się nudzić zwłaszcza że to ich pierwsze MMO więc będą chcieli zabłysnąć ta grą by zostali zapamiętani ^^

Polecam ci też neverwintera Walka na wysokim poziomie oraz LORE ładnie opisany jest co czytać oraz czuć tą fabułę jak przechodzi się kolejne lokacje.

Ta gra ma jakiś taki dziwny bajkowy klimat.

Edit:

Skoro nie macie już więcej pomysłów to proszę opiszcie mi allods online. Tzn. :

- max lvl

- czy są tam instancje/duegony jeśli tak to od którego lvl'a i czy jest tam taki sam system jak w wowie ( szuka Ci ekipy i automatycznie przenosi do instancji ) czy trzeba robić to samemu

- jak wygląda pvp

- na czym polega end game

- ile czasu zajmie mi ogarnięcie + wbicie max lvl

- czy gra w tą grę dużo osób

- czy są tam polskie serwery

Opublikowano

Allods Online

Plusy:

-ładna grafika

-dobra ścieżka dźwiękowa

-podróże astralne

Minusy:

-lagii

-administracja olewa graczy

-bez realnej kasy nic nie osiągniesz w tej grze no chyba, że będziesz farmił golda 22h/24h

-brak darmowego mounta nie licząc tego którego dostajemy na 2 h jazdy (mounty wcale nie są takie w butiku)

Podsumując gra jest ładna i dla oka i dla ucha ale bez realnej kasy daleko nie za jedziesz.

BTW. Skoro nie chcesz grać w "podróbki WoWa" to po co w ogóle bierzesz tą grę pod uwagę. Dobrze Ci radze na starcie zrezygnuj z tej gry szkoda się męczyć i ściągać ten shit. Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć o tej grze wejdź na profil na FB Allods Polska i poczytaj posty graczy.

-

Opublikowano

Z tego wszystkiego zapomniałem odpowiedzieć na twoje pytania a więc już uzupełniam.

1.55lvl

2.Tak jest parę instancji pierwsza od 10. Systemu DF jaki jest w WoWie nie ma.

3.PvP wygląda beznadziejnie po połączeniu serwerów francuzi z runami 10+(Polacy głównie posiadają runy 6 co jest duża różnica jakieś 40% obrażeń) i mistykami 52lvl rozwalają większość graczy.

4.Polega na lataniu po astralu z drużyną i kompletowanie eq oraz ulepszanie je(rare na epic, epic na legendary, legendary na mystic itd.) co wcale nie jest szybką i tania rzeczą.

5. Ogarnięcie gry to już sprawa indywidualna są gracze podatni na wiedzę i ludzie na nią uczuleni. Wybicie lvla to też różnie jeżeli będziesz płacił na foliały to masz szansę nawet w dwa tygodnie chyba że nie to nawet miesiąc lub więcej jeżeli się nie wypalisz na lvlach 25+ a robi to większość.

6. Po połączeniu wszystkich europejskich serwerów to naturalne, że tak aczkolwiek za czasów TEP'a (byłego polskiego serwera) była bardzo mała. Mimo połączenia serwerów populacja spada poprzez nie wydajne działanie serwera (lagi, czasami też kolejki na serwer głównie wieczorem)

7. Od jakiegoś czasu już nie. Wszystkie serwery Europejskie ze względu ze słabą populacja zostały połączone w jeden (New Frontier czy jak mu tam)

Wybaczcie, że post jeden pod drugim ale pisze z telefonu i coś mi nie chce zadziałać opcja edytuj.

Opublikowano

Allods Online

Plusy:

-ładna grafika

-dobra ścieżka dźwiękowa

-podróże astralne

Minusy:

-lagii

-administracja olewa graczy

-bez realnej kasy nic nie osiągniesz w tej grze no chyba, że będziesz farmił golda 22h/24h

-brak darmowego mounta nie licząc tego którego dostajemy na 2 h jazdy (mounty wcale nie są takie w butiku)

Podsumując gra jest ładna i dla oka i dla ucha ale bez realnej kasy daleko nie za jedziesz.

BTW. Skoro nie chcesz grać w "podróbki WoWa" to po co w ogóle bierzesz tą grę pod uwagę. Dobrze Ci radze na starcie zrezygnuj z tej gry szkoda się męczyć i ściągać ten shit. Jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć o tej grze wejdź na profil na FB Allods Polska i poczytaj posty graczy.

-

To jaką grę wybrać jeśli nie chcę grać w jakieś typowo azjatyckie mmo ?

PS: Ile kosztuje w PLN wykupienie mounta i ile będzie trzeba płacić żeby normalnie grać ?

Opublikowano

Polecam Ci Guild Wars 2 płacisz raz grasz do woli również nie znajdziesz tam jakiś dużych azjatyckich elementów. Co do Allodsa to zależy czy jest mowa o przelewie bankowym czy sms.

Opublikowano

Polecam Ci Guild Wars 2 płacisz raz grasz do woli również nie znajdziesz tam jakiś dużych azjatyckich elementów. Co do Allodsa to zależy czy jest mowa o przelewie bankowym czy sms.

Co do allodsa to sms. Skoro mowisz, ze musze kupic gre to w chodzi gre wow ngo i tu jest pytanie co wybrac ? Moze podasz jakies mmo f2p ?

Opublikowano

Na najtańszego mounta w Allods wydasz 60zł a i tak później zauważysz, że nie było warto bo mount jest bardzo wolny (mount z WoWa 60% to przy tym istny bolid), jeżeli chcesz sobie kupić już mounta z normalna prędkością to przygotuj się na wydatek około 150zł. Wciąż dalej ci polecam GW 2 bo płacisz tylko raz a nie jak w WoW'ie co dwa miesiące (wciąż uważam, że WoW ma nosi abonament). A teraz wracając do F2P sam nie wiem czy jest jakiś godny polecenia produkt bo skoro wykluczasz gry z Azjatyckim cechami to usuwasz z listy jakieś 50% MMORPG na rynku.

Opublikowano

Na najtańszego mounta w Allods wydasz 60zł a i tak później zauważysz, że nie było warto bo mount jest bardzo wolny (mount z WoWa 60% to przy tym istny bolid), jeżeli chcesz sobie kupić już mounta z normalna prędkością to przygotuj się na wydatek około 150zł. Wciąż dalej ci polecam GW 2 bo płacisz tylko raz a nie jak w WoW'ie co dwa miesiące (wciąż uważam, że WoW ma nosi abonament). A teraz wracając do F2P sam nie wiem czy jest jakiś godny polecenia produkt bo skoro wykluczasz gry z Azjatyckim cechami to usuwasz z listy jakieś 50% MMORPG na rynku.

Bardzo śmieszne :) Ciekawe kto głupi wyda 150 zł na jakiegoś mounta, w wowie mam mounta 418% i uważam, że jest za wolny ( prywatny serwer ) :) Co do tego GW2 jeśli możesz to porównaj mi go z wowem, głównie pvp i pve ( raidy,instancje,bg itp. ).

Opublikowano

Wiem, że głupie ale głupich na świecie jest dużo. No a co do GW 2 to będzie ciężko bo strasznie się różnią (no może nie aż tak strasznie ale jednak) więc najlepiej będzie jeżeli sam sobie obejrzysz na YouTube recenzje i wgle. Uprzedzam jedynie, że jeżeli lubisz raidy to możesz się trochę zawieść bo jako takiego nie ma są jedynie World Bossy, które nie są aż takie łatwe jak się to wydaje ( ostanie jeden dostał boosta no i nie jest już tak go łatwo rozwalić). Instancje są i to różnorodne ( a szczególnie Fractale), dodając do PvE można zaliczyć Living Story ale to lepiej już sam ogarnij czytając informacje w internecie. A teraz informacja o PvP, w GW 2 występuje WvWvW czyli wojna pomiędzy 3 różnymi serwerami (odbywa się na oddzielnej dużej mapie na której trzeba toczyć bitwy o poszczególne cele). Wiele informacji nie podałem bo równie szybko możesz je znaleźć w internecie i będą one lepiej opisane.

Opublikowano

Wiem, że głupie ale głupich na świecie jest dużo. No a co do GW 2 to będzie ciężko bo strasznie się różnią (no może nie aż tak strasznie ale jednak) więc najlepiej będzie jeżeli sam sobie obejrzysz na YouTube recenzje i wgle. Uprzedzam jedynie, że jeżeli lubisz raidy to możesz się trochę zawieść bo jako takiego nie ma są jedynie World Bossy, które nie są aż takie łatwe jak się to wydaje ( ostanie jeden dostał boosta no i nie jest już tak go łatwo rozwalić). Instancje są i to różnorodne ( a szczególnie Fractale), dodając do PvE można zaliczyć Living Story ale to lepiej już sam ogarnij czytając informacje w internecie. A teraz informacja o PvP, w GW 2 występuje WvWvW czyli wojna pomiędzy 3 różnymi serwerami (odbywa się na oddzielnej dużej mapie na której trzeba toczyć bitwy o poszczególne cele). Wiele informacji nie podałem bo równie szybko możesz je znaleźć w internecie i będą one lepiej opisane.

nooo to lipa ... bo ja gram w wowa po to, żeby raidować. Chyba jednak zdecyduję się na wow'a bo za 50 zł mam postawke + 3 dodatki. Takie pytanie czy tutaj mam 30 dni darmowej gry ?

http://www.saturn.pl/gra-pc-cdp-pl-world-of-warcraft-rozpocznij-niesamowita-przygode-2013,id-906290

. No i jeśli kupię grę to gdzie mam zaznaczyć czy coś, że chcę płacić prepaidami ? Mimo wszystko zagram w allodsa bo wydaje mi się, że to ciekawa produkcja.

Linki zewnętrzne umieszczamy w code.

/peter711

Opublikowano

Zapewne w tej wersji jest 30 dni bo inaczej to by nie miało sensu. Jeżeli chcesz grać specjalnie do raidownia to tym bardziej nie wybieraj Allodsa, czemu ? A no dlatego, że istnieją tam 3 raidy o ile dobrze pamiętam( twórcy nie dodają żadnego raidu z dodatkiem po prostu zwiększają im poziom wymagany na wejście) no a kolejnym powodem są runy jeżeli nie wyślesz minimum kilku sms po 30 zł to o rajdzie możesz sobie pomarzyć bo kto weźmie gracza na raid ze słabymi runami ( to tak jak gs w WoWie są wymagania za jakieś 60 zł zrobisz sobie 5 ale za kolejne 30 zł 6 poziom run, teraz minimum 8 poziom run czyli jakieś minimum kolejne 60zł trzeba dołożyć żeby móc normalnie raidować)

Najlepiej napisz do mnie na gg jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć na temat tej gry 38322904.

Opublikowano

Zapewne w tej wersji jest 30 dni bo inaczej to by nie miało sensu. Jeżeli chcesz grać specjalnie do raidownia to tym bardziej nie wybieraj Allodsa, czemu ? A no dlatego, że istnieją tam 3 raidy o ile dobrze pamiętam( twórcy nie dodają żadnego raidu z dodatkiem po prostu zwiększają im poziom wymagany na wejście) no a kolejnym powodem są runy jeżeli nie wyślesz minimum kilku sms po 30 zł to o rajdzie możesz sobie pomarzyć bo kto weźmie gracza na raid ze słabymi runami ( to tak jak gs w WoWie są wymagania za jakieś 60 zł zrobisz sobie 5 ale za kolejne 30 zł 6 poziom run, teraz minimum 8 poziom run czyli jakieś minimum kolejne 60zł trzeba dołożyć żeby móc normalnie raidować)

Najlepiej napisz do mnie na gg jeżeli chcesz się więcej dowiedzieć na temat tej gry 38322904.

Skoro tak to nie będę się nawet rejestrował :) Dziękuję za informacje.

Opublikowano

Luzik ale to i tak jeszcze nie były wszystkie złe informacje bo można dodać do tego np prawie całkowity brak prawdziwych eventów (prawie wszystkie, które są interesujące występują jako itemy w Butiku, jeden ciekawy item to 150zł nie licząc eventów ze szkatułkami, których trzeba wydać ponad 300zł a i tak szansa na wygranie czegoś jest prawie że znikoma)

Opublikowano

Luzik ale to i tak jeszcze nie były wszystkie złe informacje bo można dodać do tego np prawie całkowity brak prawdziwych eventów (prawie wszystkie, które są interesujące występują jako itemy w Butiku, jeden ciekawy item to 150zł nie licząc eventów ze szkatułkami, których trzeba wydać ponad 300zł a i tak szansa na wygranie czegoś jest prawie że znikoma)

To nieźle, jeszcze raz dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Nie ma problemu i mam nadzieje, że nikt nie będzie marnował czasu na tą pseudo darmowy MMORPG.

Opublikowano

Metin2

Szukam jakiejś "normalnej" gry a metin to ma taką opinię, że chyba już nikt w niego nie gra. Tam się tylko wali mieczem w moba i tyle :) Bez obrazy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...