Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

This aplication requiered Java Runtime Enviroment 1.6.0!

Hikaru.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy chce włączyć MC pojawia mi się komunikat "This aplication requiered Java Runtime Enviroment 1.6.0!". Co mam zrobić? Podkreślam, że nie mogę przeinstalować Javy, gdyż nie działa mi Instalator Windows. ;-;

Opublikowano

Tak, mam zainstalowaną Javę, lecz nie orientuję się, którą z jej wersji. Kiedy włączam MC, wyskakuje błąd "This aplication requiered Java Runtime Enviroment 1.6.0!". : )

Opublikowano

Wpisałem, lecz "Nazwa 'java' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrze, program wykonalny lub plik wsadowy". ;-;

Opublikowano

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/d4d972949c0117b0cb52228e495aa69c3f800a248dafcf99d1d017a900f410b9/analysis/1384598753/
Download:

http://www.mediafire.com/?rea2r9b1ynln8po
Ściągasz to i rozpakowujesz, najlepiej na dysku systemowym(najczęściej C) w folderze javampc lub coś podobnego. Wchodzi w panel sterowania system, zaawansowane i na dole powinieneś mieć zmienne środowiskowe (Może być inaczej, korzystam z linuxa na co dzień i dawno tego nie widziałem). Masz tam zmienne środowiskowe, szukasz JAVA_HOME, jeśli nie ma to klikasz nowa, wpisujesz w nazwie JAVA_HOME i dajesz w wartości C:\Program Files\javampc\ - Zależnie od tego gdzie wypakowałeś, przechodzisz teraz do path, NIC NIE USUWAJ TAM!!!, na samym końcu dodaj średnik i C:\Program Files\javampc\bin , powinno działać.

Drugim sposobem będzie stworzenie start.bat dla launchera, standardowy jak dla wszystkich, tylko zamiast java, wpisujesz C:\Program Files\javampc\bin\java.exe

Opublikowano

Za chwilę spróbuję i zobaczymy. Z góry dziękuję za pomoc.

Niestety oba sposoby zakończyły się niepowodzeniem. ;-;

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz po prostu zainstalować najnowszą javę, a aktualną odinstalować. Jak to nie działa ci instalator windows?

Po prostu. Spieprzył się i nie mogę zainstalować nic z rozszerzeniem .msi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...