Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Gra przeglądarkowa o..

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zastanawiam się nad aspektem co byście pomyśleli o grze 2D podobnej do WarZ/DayZ.

Ta sama mechanika w której chodzi o przetrwanie.

Piszcie swoje opinie.

//do moderatora : post nie łamie regulaminu, ponieważ tylko tutaj można wypowiedzieć się o danym gatunku gier.

Opublikowano

Hmmm. Jeśli chodzi o to samo infestation tylko że w 2d to moim zdaniem trochę głupie by było. Musiała by być bardzo duża mapa. Sewery nie duże itp. No ale napewno ciekawsza rozgrywka by była :) z pewnością mogło by pobić I:SS no ale musi być to dobrze zrobione

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Mam zamiar zająć się takim projektem, tyle moich projektów upadło i to nie z braku pieniędzy tylko z mojego lenistwa i teraz grafiki leżą na dysku bezczynnie. Jeśli chodzi o płynność mapy to wątpię ze będzie taka dobra jak w Margonem. Ponieważ pierwsze wersje gry chcę pisać w PHP mógłbym od razu zacząć od ASP.NET ale wtedy bardzo by się wydłużyło tworzenie gry ( to jest jeszcze do przemyślenia ). Mapy na pewno będą większe niż w margonem jednak na pewno nie takie wielkie jak w Infestation. O co chodzi z tym "I:SS" ? z serwerami też byłby mały kłopot ile maksymalnie twoim zdaniem mogło by być ludzi na jednym serwerze? piszcie jakieś propozycje jeśli macie. Mój stały grafik tworzy już pierwsze grafiki pod gry. Ważna informacja gra nie bedzie miała grafiki pixelowej tylko bardziej komiksową oraz unikalną.

Opublikowano

Ale chodzi ci o 2d jakie? Margonem czy coś ala. Elsword? :D ja pisałem bo myślałem że będzie coś ala elsword. (I:SS=Infestation Survivor Stories

Opublikowano

Elsword nawet nie jest gierką 2d tykko 3d bardziej 2,5d. Tak coś w stylu margonem .

Niby coś takiego jest do wykonania ale wtedy potrzebowałbym dużo większych fundszy na grafików 3D.

a jako że będzie to mój pierwszy poważny projekt nie chce iść na głęboką wode tylko po prostu poradzić sobie z serwerami itd.

Opublikowano

Dziękuje, a więc tak serwer będzie stworzony w PHP lub c# (ASP.NET) jeszcze nie wiem, a mapa zostanie stworzona w javascript. Dajcie jakieś pomysły jeśli macie, grafik stworzył już kilka budynków oraz postaci niestety ale narazie nie podziele się informacjami jak one wyglądają.

Opublikowano

To dyskusja więc można pisać, jak już ci pisałem taka gra powinna wypalić, napewno dla tych co mają słabsze kompy. Ale jeśli w takiej grze przeglądarkowej będzie dobry klimat, i dobrze zrobiony spawn broni, system strzelania, bez bugów jestem pewny na 99% że gra wypali. Z pewnością potrzeba do tego czasu i kasy, i też kupe ludzi.

Ja jestem chętny więc jeśli chcesz to pisz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Za jakieś 2-3 tygodnie pierwsze informacje, oraz closed beta dla wybranych.

Mam nadzieję, że to będzie naprawdę projekt na większą skalę :D

Ale jak coś to zapisuje się na betę :]

4770714280454741315510.png
Opublikowano

No jak na razie projekt będzie dostępny tylko dla polaków, ale potem kto wie. Myślę ze pod koniec tego miesiąca otworzę zamknięte testy, jeśli dużo ludzi będzie grało gra zostanie przepisana na c++.

#edit

-Jeśli ktoś ma jakieś sugestie dot. mechaniki gry to śmiało pisać ;-

Opublikowano

No jestem ciekaw jak to wyjdzie. Ostatnio ISS to bardziej pvp niż survival , a jak wiadomo w grze 2d będzie to jedynie wystrzał w lini prostej :D

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...