Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

VER: 1.5.2
Witam, mam jak w temacie problem z serverem Tekkit. Mianowicie, wszystko było dobrze do czasu... Aż coś przestało być dobrze. Pewnego dnia (a mianowicie dzisiaj), jak usiłowałem uruchomić mój server, wyskoczyły błędy. No, cóż, zdarza się. Ze strony technicpacka pobrałem nowe oprogramowanie serverowe, skopiowałem, przerzuciłem do folderu na pulpicie, odpaliłem server.porpeties, wpisałem IP, odpalam i... ERROR.
(Podam tylko link, bo forum nie przyjmuje żadnego rozszerzenia, które wymyśliłem...)

http://fotoo.pl/show.php?img=651470_tekkit-launch-server-error.png.html
To nie plik do pobrania, więc nie dodaje żadnego skanu.

No dobra, pomyślałem, zdarza się. Spróbowałem jeszcze raz. I dalej do samo. Zmieniłem lokalizację plików - (C:\Users\Mateusz\Desktop\Tekkit Server\ na C:\Users\Mateusz\Desktop\) i dalej, ten sam błąd. Wcześniej pliki miałem na dysku C, w innym folderze zupełnie. Mam tylko jedną partycję ©, jakby miałoby to pomóc. Dodam, że korzystam do odpalania servera napisanego przez siebie skryptu startowego:

java- Xmx4096M -Xms3072M -jar Tekkit.jar nogui
pause

Server dotychczas działał dobrze. jak odpalałem server przez CMD to wyszło coś jeszcze dziwniejszego. Mam system operacyjny Windows 7. Proszę o pomoc!
PS: Na forum Technicpacka już byłem, nie znalazłem pomocy, nie odsyłajcie mnie tam ;)

Opublikowano

java 8 masz ten tak sobie pobrałem serwer tekkita classic jest na dysku d:\

mój kod to

java -Xmx1G -Xms1G -jar Tekkit.jar nogui

pause
Opublikowano

Mam java 7 update 45 i ten właśnie błąd, jak zainstalowałem java 8 to było identycznie. Jakieś inne propozycje? Ale i tak dzięki ptysio za jakąś chęć pomocy :)

Opublikowano

Temat do zamknięcia, problem sam rozwiązałem. Aż teraz jestem na siebie wkurzony. Całym problemem był... włączony antywirus z rygorystycznym systemem zabezpieczeń, który mój skrypt startowy traktował jak wirusa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...