Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WEB] Alti-Mastering PORTFOLIO

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, już wcześniej robiłem swoje portfolio, ale miało dużo dziwnych błędów o których nie wiedziałem, i postanowiłem zrobić ją od nowa oraz zmienić trochę jej wygląd.
PROSZĘ WAS O: podanie mi błędów, co mogę zmienić, co odjąć a co dodać ;) (ps, to nie ma być moje jakieś specjalne portfolio ani nic z tych rzeczy, tylko jestem ciekawy moich "umiejętności" :D)

LINK:

XxX

Opublikowano

Strona u mnie na Google Chrome jest za szeroka (muszę przesuwać suwakiem prawo/lewo).

Bardzo podoba mi się efekt przejścia.

W tej stronie trochę jest pusto, może dodaj ikonkę z Facebookiem, Twitterem.

ew. tabelkę na której tekst by się znajdywał ? Przeźroczystą.

Dzięki ;) i wiem że trzeba niestety przesuwać, jest to dlatego że nawigacja jest za duża (w szkole testowałem) miałem to poprawić ale lenistwo wygrało :D tak samo z linkami do facebook'a itp..

Opublikowano

- validator (23 błędy)
- outline
- html5 tylko zdefiniowane w doctype
- logo powinno tworzyć się w h1
- menu tworzy się jako listę
- elementy listy muszą być ujęte w znacznik listy
- strona zbyt szeroka

Poczytaj o semantyce w pisaniu stron. Postaraj się wyeliminować błędy wskazane przez validator. Skoro oferujesz pisanie stron w html5, warto aby twoja strona również była w nim napisana(nie tylko zdefiniowane w doctype).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...