Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie podłączyć wentylator

MuschroomPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuje zmienić obudowę
Płyta Główna:Gigabyte GA-G31M-SL2
Zasilacz Corsairvs450

Obudowa którą zamierzam kupić: http://allegro.pl/silentiumpc-regnum-l50-pure-black-atx-i3715793076.html

poco? chcem zamontować więcej wentylatorów i pochować kable :)
tylko narodziło się pytanie gdzie je podłącze?(Wentylatory) licze na waszą pomoc

a i takie mini pytanie mATX to znaczy MicroAtx bo moja płyta główna to MicroATX a w opisia aukcji pisze że miejsce na płytę ATX, mATX i nie ogarniam

Ilość wentylatorów 5 :)
Czy da się to podłączyć ?

post-1020200-0-92310900-1382289253.png

Opublikowano

L50 ma wbudowany własny regulator obrotów, więc tam podłączasz wszystkie wentylatory, a regulator bezpośrednio do zasilacza poprzez molexa.

BTW. Ta obudowa to jest w 3/4 plastik. Już lepszym wyborem byłby CM690/HAF912, albo tańszy Zalman Z9.

Opublikowano

A co Ty tam masz, że potrzebujesz wielkiej budy? I to nie jest powiedziane, że czym większa tym lepsza, ładniejsza na pewno.

Miejsca Ci starczy na budy ATX? Bo jeśli miałeś wcześniej mATX, to możesz się lekko zdziwić :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Zasilacz ATX?

Czego to się człowiek w życiu nie dowie...

Masz co do tej budy jakieś wymagania wizualne?

No najlepiej żeby była w stylu dla graczy żeby głównie była czarna ewentualnie biała

Zasilacz do atx*

Opublikowano

Zalman Z11 to sito bez filtrów z wentylatorami o głośności wiertarki. Odradzam.

Jak masz płytkę mATX to kup CM N200, zawalista obudowa, świetna funkcjonalność, dość ciche wentylatory w zestawie. Sam ją niedługo kupuję raczej. Zaoszczędzoną gotówkę możesz wydać na cooler lub wentyle

Opublikowano

Jak masz płytkę mATX to kup CM N200, zawalista obudowa, świetna funkcjonalność, dość ciche wentylatory w zestawie. Sam ją niedługo kupuję raczej. Zaoszczędzoną gotówkę możesz wydać na cooler lub wentyle

Podaj całą nazwe obudowy :)

AA sory mam

Cooler Master N200 ?

Opublikowano

Taak, zapomniałem, Brutus 23 jest o niebo lepszy, o boshe komu dzisiaj moderatorów dają...

Tak dla Twojej wiadomości z11 PLUS ma FILTRY, a jak Cię tak bardzo to boli, to możesz sobie DOKUPIĆ za 5zł w pierwszym lepszym sklepie i je włożyć.

Napisz mi gdzie ta obudowa NIE ma filtrów, bo ja chyba ślepy jestem, tak się na nią patrzę i nie widzę, hmm może u góry budy? Ahh tak, bo ona wcale tam nie ma tak wyprofilowanych kształtów, że kurz się OSADZA na budzie a nie W niej, jeszcze powiedz mi co rozumiesz przez słowo sito?

Wentylatory o głośności wiertarki? Miałeś kiedykolwiek tę budę, albo ją chociaż widziałeś na własne oczy? Wiesz na czym polega regulowanie obrotów?

Póki co rzucasz tylko przypadkowymi hasłami z neta, które W OGÓLE się nie potwierdzają w RZECZYWISTOŚCI.

Polecasz tylko to co Ci się podoba, a nie co jest DOBRE, powinieneś być otwarty na różne propozycje i nie tylko ślepo zapatrzony w siebie, ja też często polecam coolery, budy etc. które mi się nie podobają, ale są dobre i autorowi mogą się spodobać -.-

@Topic.

Jeśli Ci zależy na tym, aby Twoje podzespoły były dobrze schłodzone, to możesz sobie kupić np Zalmana z9 plus i do tego jakiś dobry cooler na CPU np. Macho, albo Raijintec Erboss. Ten Zalman jest 2 wersjach kolorowych białej i czarnej, buda warta uwagi.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Z tym sitem chodziło mi o Z9, przyznaję że nie wiedziałem jak jest z Z11. Ale co z tego że możesz regulować wentylatory, skoro wtedy tracą CFM, a możesz zachować CFM przy dobrej kulturze pracy z lepszymi wentylatorami.

Brutus też ma ciche wentyle, ale wyglądem mi osobiście nie pasuje.

Opublikowano

skoro wtedy tracą CFM, a możesz zachować CFM przy dobrej kulturze pracy z lepszymi wentylatorami.

Takie wentylatory to nie w budżetówkach ;p Cichą pracę, jak i bardzo dobrą wydajność zapewniają wentylatory z wyższej półki(Noctua, Noiseblocker, BeQuiet i Enermax ze swoją serią Silence)

Szczerze to biorąc budżetową budę(nie chodzi tu o mnie bo mam już taki high-end) najlepiej sprzedać wentylatory i kupić sobie F12. Lepiej się na tym wyjdzie i nawet jest wersja PWM.

Opublikowano
Takie wentylatory to nie w budżetówkach ;p

Brutus/Gladius i N200 mają cośtam cichsze wentyle od Z9/Z3 przy podobnym CFM, przynajmniej z tego co wiem.

Jak ma te 250 zł to faktycznie dobrym pomysłem było by zastąpienie stockowych wentylów jakimiś lepszymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...