Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Podłączenie komputera do telewizora(bezprzewodowo)

Tworu

Pytanie

Opublikowano

Witam. Czy istnieje możliwość podłączenia telewizora do komputera bezprzewodowo?? Chodzi mi tutaj oczywiście o obraz, taki jak mam na monitorze komputera aby się znalazł na telewizorze. W pokoju mam podłączony telewizor za pomocą kabla HDMI, lecz niestety nie będę ciągnął kabla przez cały dom do salonu aby podłączyć drugi telewizor. Telewizor jak i komputer są podłączone do tej samej sieci za pomocą routera. Czy są jakieś sposoby na połączenie bezprzewodowe? Oczywiście, jeśli nie będzie się tego dało zrobić z poziomu komputer-telewizor uwzględniam różne urządzenia które będę musiał dokupić.

Telewizor; LG Smart 47LW570S

Komputer chyba nie istotny :P

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i tak i nie, musisz mieć wifi do niego ( nie wiem czy z nim dostałeś ), poza tym aktualizacja poprawionego softu z innego modelu i może będzie działać

lepiej użyj smart i uruchamiaj filmy z kompa na TV

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to sobie poszukaj softu producenta ( oczywiście na stronie producenta ) jeśli w ogóle umożliwia taką opcje dla TV

jak napisałem, umożliwia po zmianie i odpowiednim ustawieniu softu z innych modeli tv, jaki model to będzie to nie wiem, szukać mi się nie chce

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

i tak i nie, musisz mieć wifi do niego ( nie wiem czy z nim dostałeś ), poza tym aktualizacja poprawionego softu z innego modelu i może będzie działać

lepiej użyj smart i uruchamiaj filmy z kompa na TV

Telewizor posiada smart TV, posiadam adapter wifi firmowy od LG specjalnie do telewizorów. Filmy oglądam przez DLNA jak i muzykę. Natomiast chcę mieć dokładnie obraz z gry na telewizorze. Biorę pada i gram na komputerze natomiast obraz jest przesyłany na telewizor bezprzewodowo. O takie coś mi chodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...