Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aplikacje Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wyczytałem dzisiaj, że do pisania aplikacji na androida można wybrać pomiędzy javą, a html5 połączonym z css i js. Html i css znam, js też ogarniam, więc pomyślałem czemu by się nie pobawić z androidami. Możecie mi powiedzieć w czym to pisać? Jak kompilować itd. W eclipsie nie czyta mi kodu napisanego w html, czyta tylko javę.

Opublikowano

Ja bym pisał w Javie. Nie wiem co tu porównywać. Wydaje mi się, że na bardziej statyczne apki, małe gry się nadaje pisanie w tym od Adobe do obsługi aplikacji za pomocą html, css, js

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

cała dokumentacja androida, sdk , przykłady i tutoriale są na google ogólnie dostępne

poza tym trochę napisane jest na polskim forum android.com.pl i wielu innych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

"Obszerny przewodnik po języku Java -- zaktualizowany dla wersji JDK 1.3". Nie, nie polecamy. Ja zaczynałem od książki z 1.5 i i tak czuje tego minusy. Jednak właśnie tą z 1.5 Ci polece - "Java - Rusz głową". Jeśli nie jesteś jeszcze pewien co do programowania w Javie i nie masz za dużo chęci, to ta książka sporo Cię nauczy oraz zachęci do dalszej nauki. Jeśli jednak chcesz iść sctricte pod ME, to jest taka książka jak "Java. Przygotowanie do programowania na platformę Android". A potem dalej tą serią. Jednak łatwo może ona zniechęcić. Jest poprostu nudna. Jestem posiadaczem następnego "poziomu" tej książki - "Android 3 tworzenie aplikacji" (na szczęście mało tam jest o andro 3) i wręcz trudno się ją czyta. Przekazuje duże ilości informacji, prawda, ale trzeba naprawdę mocno się zmuszać do czytania.

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...