Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Pytanie/Problem]Windows 8 z grami !

Damianek ksw

Pytanie

Opublikowano

Witam,mam mały problem lub pytanie,jak kto woli.Mianowicie pojawiła się okazja zakupu taniego i nieużywanego laptopa od sprawdzonej firmy X-KOM.Moje pytanie brzmi czy gry Battlefield 3/4 , Fifa 13 , League of Legend (niedawno zacząłem),Counter Strike 1.6 pójdą bez zarzutów na windows 8,i czy windows 8 jest naprawdę tak straszny?Z góry dziękuję za pomoc.

//EDIT ::

Zapomniałem dodać iż Battlefield 3 i Counter Strike 1.6 są oryginalne ! ( tak samo jak fifa 13/14)

//EDIT:

Stylistyka,ortografia - poprawione.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na prawdę BF3 nie będzie działał ? Bo jednemu działa jednemu nie.Mam pytanie co do laptopa - policicie jakiegoś do 2300zł ? Na takie gry jak wymieniałem powyżej.

Ja bym Ci polecił kupić komputer stacjonarny. Na lapku za 2300 BF3 czy BF4 pójdzie owszem, ale za dużo z niego nie wyciśniesz. Ja posiadam komputer za ok 2300 zł i BF3 na Ultra w 45-60 FPS :D. A BF4 Ciągnie wysokie w 40 FPS. Ale jak już chcesz laptopa to szukaj Lenovo Y580 jak dla mnie w tej cenie jest najlepszy. Co do Windows 8 to wszystkie gry są z nim kompatybilne. Nie masz się czego obawiać :)

Opublikowano

Windows 8 nie jest taki straszny,w League of Legends i Counter Strike 1.6 na Steam + Battlefield 3 na Orgin idzie pograć.Wcale nie jest tak straszny,laptop dobry,wiem bo mam.Te menu "kafelkowe" nie jest wcale takie złe,ponieważ pozwala na szybkie wyszukanie aplikacji + desing dla ludzi takich jak ja który jest bardzo ładny(lubię desingi kolorowe i ładne).Nowe umiejscowienie menu "start" jest według mnie dobrym rozwiązaniem.Każdy kupujący Windows 8,przynajmniej ja tak uważam powinien zakupić 64bit'ową wersje ale nie każdego komputer da radę na 64bit,więc i 34bit jest dobre,w grach grałem na 32 i 64 bitowej wersji i szczerze powiem,że przy nowszych grach typu Fifa 14 i Battlefield 4 dopiero odczułem lekką różnicę(może i dlatego,że jeden komputer się różni od drugiego).Dobrym rozwiązaniem jest pobranie wersji beta z strony Microsoftu(jak chcesz to pisz pw a podam).

Warto przejrzeć :
Opublikowano

Windows 8 nie jest straszny, jak się dostosujesz do niego to nawet nie będziesz myślał o win7 ;). Co do win8 i gier, to ten system nie jest najlepszy co do gier, a szczególnie laptopy, pewien znajomy ma Intel Core I7 dwurdzeniowego + Nvidia GeForce 2GB coś tam.... i mu tnie się Crysis 3, Więc co do lapków to nie polecam chodź sam mam :P.

Opublikowano

Mi działa Skeyp i GG.Mam po prostu nowsze wersje skeypa i gadu gadu.

Wcale mi to nie przeszkadza,menu kafelkowe jak wspomniałem jest świetne na ekrany dotykowe ale i myszką da się przesuwać,gdzieś widziałem minus dla Windows 8 : "Brak przycisku Start",według mnie jest to właśnie plus.Ja osobiście jak miałem Windows 7 chciałem usunąć przycisk "Start".W menu możesz wejść za pomocą klawisza (raczej na każdym laptopie i klawiaturach) z logiem Windows lub po przez najechanie na początek (po lewej) na pasku zadań.

Opublikowano

Dziękuję za laptopa dobrego.Wpadł mi w oko,a cena o 300zł większa,ale cóż i tak te 300/400zł miało być na mysz Razer Naga Hex lub Logitech G600 pod lola.

//Edit :

A powie ktoś jaki windows 8 jest najlepszy?

Opublikowano

Na prawdę BF3 nie będzie działał ? Bo jednemu działa jednemu nie.Mam pytanie co do laptopa - policicie jakiegoś do 2300zł ? Na takie gry jak wymieniałem powyżej.

//EDIT:

Znalazłem taki laptop : http://scr.hu/0kgg/0k7qn - LAPTOP MSI DLA GRACZA Core i5 8GB GT720 2GB 17 CAL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...