Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy serwer, wybór.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pewnie już mnie znacie, po kilku prezentacjach moich (zacnych :)) serwerów, lecz mam bardzo duży dylemat. Otóż, chciałbym stworzyć pierwszy taki w Polsce serwer, tylko mam problem, który wybrać, oto one:

► Serwer League OF Legends (Prezentacja ◄- Klik)

► Serwer Olimpijskie PVP, tutaj się rozpiszę. Chodzi mi oto, że jest ogromna mapa Góry Olimp (oraz jej terenów), na start pojawiasz się na zwyczajnym spawnie, na którym wybierasz boga, na przykład dajmy Zeusa, będzie on mógł ciskać piorunami, lub Hades, będzie on mógł władać duchami zmarłych z jego strasznych czeluści.

Co sądzicie? :)

Opublikowano

Drugi, możliwe, że będzie ciekawa rozgrywka. Nie do końca rozumiem wybór Boga przez gracza. Jaki to będzie miało wpływ na dalszą rozgrywkę?

Opublikowano

Wiesz co, server LolCraft już widziałem kiedyś dawno, więc na pewno nie pierwszy w Polsce. Ten 2 może wypalić.

Ty może widziałeś, lecz ja nie, ale dziękuje za informacje. Lecz ten "LolCraft" na pewno nie był tak dopracowany jaki będzie ten mój :).

Drugi, możliwe, że będzie ciekawa rozgrywka. Nie do końca rozumiem wybór Boga przez gracza. Jaki to będzie miało wpływ na dalszą rozgrywkę?

Chodzi oto, że nie trzeba będzie instalować żadnych zbędnych modyfikacji -_-.. Lecz tutaj będzie działało to na zasadzie pluginu, wpisujesz komendę lub klikasz tabliczkę i nagle, dajmy na przykład znów Zeusa lecą z góry, dajmy 15 piorunów i po tym stajesz się bogiem po czym jesteś teleportowany na mapę rozgrywki, która będzie ogromna.

Opublikowano

Jak dla mnie 2 lepszy od 1, serwera olimpijskiego jeszcze nigdy nie widziałem a twój pomysł jest bardzo ciekawy a szczególnie z tymi bogami :)

Dzięki za opinie, moje serwery są robione z pasją, nie dla żadnego zysku, lecz takie komentarze jak twój CusT, mnie bardzo motywują.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Bardzo fajny by wyszedl ten pomysł 2 ;) Bo ten 1 juz kiedyś cos ktos reklamowal w internecie ale jak bys zrobił ten z pomysłem 2 To gram 24/7 :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo fajny by wyszedl ten pomysł 2 ;) Bo ten 1 juz kiedyś cos ktos reklamowal w internecie ale jak bys zrobił ten z pomysłem 2 To gram 24/7 :)

Pozdrawiam

Słuchajcie, słuchajcie! A, co powiecie na połączenie tych dwóch serwerów, akurat w zanadrzu mam maszynę (32GB RAM) więc mogło by zadziałać. Mógłbym zrobić 2 serwery na jednym Dedyku.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeśli na serwerze OLIMP tylko tak by się dało klepać czyli te skillę od bogów by było to beznadziejne. Wybierali by 1 boga który ciśnie innych. Lepiej by było żeby wybrać boga i expić lvl czyli coraz wyżej aż do np. skill'a rzucania piorunami/

Opublikowano

Jeśli na serwerze OLIMP tylko tak by się dało klepać czyli te skillę od bogów by było to beznadziejne. Wybierali by 1 boga który ciśnie innych. Lepiej by było żeby wybrać boga i expić lvl czyli coraz wyżej aż do np. skill'a rzucania piorunami/

Tak! To był właśnie mój pomysł, lecz dalej pracujemy nad serwerem LoM. Ale masz rację, będzie coś takiego jak zdobywanie poziomu na postaciach.

Opublikowano

Cześć,

Olimpijskie PvP - sam w sobie pomysł niezły, ale nie wiem, czy by się przyjął... ;-)
Masz już jeden bardzo oryginalny serwer (LoM), zrób teraz ciekawą przeróbkę jakiegoś znanego typu. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...