Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Antywirus i ping 999+ na każdym serwerze

***Albercik***

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem się do Was zwrócić z problemem dotyczącym mojego pingu w grze Battlefield Play4Free.

Po około roku nieobecności w grze postanowiłem sobie pobrać i zagrać. Po pobraniu od razu chciałem dołączyć do gry, więc wcisnąłem przycisk "Graj Teraz". Dołączyło mnie do serwera, na którym od razu po wejściu były zauważalne lagi. Pomyślałem, że może to błąd matchmakingu i mnie do takiego serwera po prostu dołączyło, więc wyszedłem z gry. Próbowałem samemu wyszukać jakiś serwer, a tu niespodzianka: każdy pokazany serwer miał ping 999+, a antywirus (ESET Smart Security 6) pokazał powiadomienie o treści: "Wykryto użycie ukrytego kanału w pakiecie ICMP. Zdalny adres IP: 109.239.149.219". Byłem prawie pewien, że antywirus blokuje ten adres, więc wyłączyłem go z filtrowania protokołów. Następnie odświeżyłem listę serwerów, a tam to samo. Powiadomienie wciąż się ukazuje, a ping dalej wynosi 999+. Wyłączyłem też aplikację samego Battlefield'a, ale to też nic nie dało.

Może ktoś pomóc i napisać jak to naprawić? Co prawda mam BF3 i BF4, ale chciałbym sobie przypomnieć jak to było za starych czasów, kiedy tych gier jeszcze nie miałem :D

Ps. Mój internet nie jest przeszkodą, bo w każdej innej grze mój ping wynosi 50-.

Pozdrawiam.

@Edit

Po jakimś czasie zdalny adres IP się zmienia.

Opublikowano

Na starym kompie na XPku też miałem niby taki ping, jak wszedłem na serwer i użyłem komendy !ping to już pokazywało mi np. 80

Po zmianie kompa i przejściu na Win 7 pokazuje już normalnie czyli około 50 od razu na liście serwerów.

Opublikowano

@Up

Spróbuję, ale jak mnie dołączyło wcześniej do losowego serwera to z lagami się wytrzymać nie dało.

@Edit

Ok... Działa xD

Temat w sumie do usunięcia. Zrobiłem to, co kolega wyżej napisał. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...