Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Idea - server - świat MC na nowo.

Linky!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry.

Nazywam się Artur Białuszyński (21l.). Jestem programistą 4 języków - Java, C#, Python i VB.net. I razem z moim dobrym przyjacielem - Łukaszem Maciejowiczem wychodzę do was z wielką propozycją. Obaj mamy wielkie ambicje i plany na przyszłość. Mianowicie planujemy stworzyć JEDEN serwer MC, który będzie esencją naszych możliwości twórczych, oraz wkładu pracy. Jako iż sami nie możemy zrobić tego, czego chcieliśmy, zwracamy się do WAS! Ale najpierw przedstawię wam moją ideę wyglądu owego serwera.

Zamierzamy stworzyć serwer FreeBuild. I tutaj chciałbym, abyście przeczytali cały mój temat, zanim cokolwiek skomentujecie. Ja nie boję się ostrej krytyki. Jeżeli ktoś da mi słuszne rady, to postaram się w miare możliwości do nich zastosować naprawiając moje błędy /niedociągnięcia. Ale jako iż trochę zboczyłem z tematu, tudzież wrócę na właściwe tory. Aby móc grać na serwerze należy założyć darmowe konto na przyszłej stronie www. Bez tego nie będzie możliwa gra na serwerze, gdyż server będzie miał tak jakby WhiteList aby ochronić go przed cheaterami. Tutaj mam jedną propozycję - przy rejestracji zrobić opłatę sms'em coś jak na serwerze skkfa, ale nie będzie aż takich kwot jak 30zł, tylko 80gr, aby zweryfikować swoją tożsamość. Po zweryfikowaniu tożsamości i założenia konta na stronie, naszym oczom ukaże się panel gracza - wyświetlony będzie skin postaci z tym nickiem, wszystkie umiejętności, stan konta etc oraz lista wszystkich kar / nagród nałożonych przez personel serwera. Dopiero po ukończeniu procesu rejestracji, można będzie dołączyć do serwera.

A wtedy naszym oczom okazuje się taka budowla:

niesforne forum, nie można żadnej grafiki wkleić!

Przepiękne kolumnady złożone z liści, oraz mnóstwo oświetlonych wieżyczek. To będzie pierwszy fajerwerk na serwerze, który bez wątpienia zmusi graczy do pozostania. Podążając dalej, poprzez spawn w końcu znienacka nas przeniesie do panoramy miasta, z której widok byłby taki:

brak linku. Dodam w następnych edycjach

Swoimi przepięknymi budowlami nawet najbardziej wymagający gracze zachwycą się urokiem owego servera.

Strona techniczna;

Nie ukrywam, że tutaj bardzo ciężko jest mi wyrażać swoje idee na ten temat. Nie chciałbym zatrudniania pseudo developerów, i niszczenia piękna MC poprzez dodawanie bezmyślnych elementów rodem z RPG. Nie - zamierzam używać wtyczek zgodnych z naturą MC. Nie będzie dropu ze stone. Nie będzie potionów. Nie będzie enchantowania przedmiotów. Nie będzie czegoś takiego, jak różdżka teleportacyjna do spawn. W tym temacie dam wam do zrozumienia, że powołuję się na rzecz praktycznie niemożliwą - przywrócenie klimatu dawnego MineCraft. Obecnie z mojego własnego doświadczenia godzę się z tezą, że na tą wersję tej gry nie warto wydać nawet złotówki. Oczywisty jest fakt, że większość graczy decydowała się zakupić grę własnie w czasach 1.2 Alpha - 1.6 Beta. Od wersji 1.7.3 która zmieniła całkowicie świat MineCraft, liczba zakupów gry diametralnie spadła. Nie chcę tworzyć serverów, których jest tysiące. Chcę stworzyć klimatycznego minecrafta, i serwer, na którym gracze, którzy tęsknią za dawną charyzmą, będą mogli wspólnie doświadczyć na nowo dawnych początków.

Poniżej lista osób, które będą mi NIEZBĘDNĘ do zrobienia pierwszego kroku w stronę odmiany polskiej sceny mc.

Architekt - 0/5 - poszukuję ludzi godnych współpracy, oraz takich, którzy nie boją się wyzwań architektonicznych, gotowych zrobić wszystko za każdą cenę.

Personel(Administracja) 0/5 - od nich wymagam charyzmy i poświęcenia, oraz wielkiego doświadczenia z graczami. Nie będę precyzował, bądźcie kreatywni.

Technik 0/1 - jako iż sam jestem programistą, to nie ukrywam, że będzie mi potrzebna pomoc. Od technika oczekuję umiejętności pisania skryptów lub wtyczek. Nie wymagam pomocy przy konfiguracji.

$ponsor 0/1 - aby jak najbardziej przekonać przyszłych sponsorów, oferuję im ponad 60% udziału w działalności (forum, serwer, ts3). Od sponsora żądamy przelania kwoty 150zł lub 100zł smsem jednorazowo, lub opcjonalne wpłaty po 50zł na 2 miesiące. Kwotę można rozbić, aczkolwiek musi być ona wpłacona w pełni,

Proszę uprzejmie o składanie zgłoszeń / podań na PW. Bez was nie da się tego zrealizować, a znajdą się zapewne tacy, którzy zerżną z mojego tematu propozycje, i zapewne stworzą taki serwer przedemną. Ja się tym nie zrażę - będę chciał dalej stworzyć unikalny projekt.

Dziękuję za poświęcenie uwagi - Artur Białuszyński i Łukasz Maciejowicz

Njolbrim moim idolem.

Opublikowano

Dla mnie jest jedna zasada, albo za darmo, albo wcale. Pomysł mi się podoba, prócz tej rejestracji. Zróbcie rejestrację, ale za free. Mało kto wam zagra nawet za te 80 groszy, bo szkoda czasu.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie o to chodzi! Skądże, nasza przyszła działalność nie będzie w żadnym razie komercyjna! A spójrzcie na serwer skkfa - trzeba wysłać sms 30zł - i co nas ciągnie do tego? Ano to, że tam gra skkf - znana postać polskiego YouTube. A do nas graczy przyciągnie charakterystyka serwera, jego unikalność i profesionalizm. Poza tym, system pay per play będzie obowiązywał dopiero od pewnego procentu cheaterów względem graczy. Dokładnie będzie to powyżej trzydziestu procent (przy czym mówię oczywiście w przybliżeniu). To jest tylko dla bezpieczeństwa, nawet jeżeli 1000 osób wysłało by tego smsa za 80gr, to zarobki z tego będą praktycznie nikłe zważając na wielką prowizję.

Njolbrim moim idolem.

Opublikowano

Na PW napisałem co i jak ;)

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Opublikowano

To prawda rob16, ale ciężki do zrealizowania, LINKY! pw patrz, jak na forum jesteś ;)

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...