Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fix na znikajace umiejetnosci typu kon itd

Adiros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak, sporo osób mi pisze na gg jak naprawić , że się wylogują, zalogują i im znika lvl konia i te inne umki, na poczatku bralem za to kase , ale w sumie jest to banalne więc macie :)

http://wklej.to/6ifN1

-------------------------
--Quest by Adrian Ciura--
quest fix_skill begin
state start begin
        when login begin
        pc.set_skill_level(133, pc.get_skill_level(133)+0)
        pc.set_skill_level(132, pc.get_skill_level(132)+0)
        pc.set_skill_level(131, pc.get_skill_level(131)+0)
        pc.set_skill_level(121, pc.get_skill_level(121)+0)
        pc.set_skill_level(122, pc.get_skill_level(122)+0)
        pc.set_skill_level(124, pc.get_skill_level(124)+0)
        pc.set_skill_level(125, pc.get_skill_level(125)+0)
        pc.set_skill_level(126, pc.get_skill_level(126)+0)
        pc.set_skill_level(127, pc.get_skill_level(127)+0)
        pc.set_skill_level(128, pc.get_skill_level(128)+0)
        pc.set_skill_level(129, pc.get_skill_level(129)+0)
        pc.set_skill_level(130, pc.get_skill_level(130)+0)
        pc.set_skill_level(137, pc.get_skill_level(137)+0)
        pc.set_skill_level(138, pc.get_skill_level(138)+0)
        pc.set_skill_level(139, pc.get_skill_level(139)+0)
        pc.set_skill_level(140, pc.get_skill_level(140)+0)
        end
    end
end

Na czym to polega?
Gdy się zalogujemy dodaje nam nasz aktualny poziom skilla +0 , tyle w temacie :)
Opublikowano

Nie wiem coś ty ćpał, że wymyśliłeś sobie takiego buga, a do tego tak beznadziejny quest. Miałem na serwie 30k graczy i ŻADNEMU z nich NIGDY nie zniknęła żadna umiejętność, więc zmień dilera lub bierz mniej.

Opublikowano

Nie wiem coś ty ćpał, że wymyśliłeś sobie takiego buga, a do tego tak beznadziejny quest. Miałem na serwie 30k graczy i ŻADNEMU z nich NIGDY nie zniknęła żadna umiejętność, więc zmień dilera lub bierz mniej.

na concordi np wystepowal ten bug ;] wlasnie dla nich to pisalem, chodzilo o to, ze nie cofa lvlu tylko cyferka sie nie pokazuje po rlg

Opublikowano

Bo jak się nie potrafi wgrać systemu petów tak, by działał poprawnie to inna sprawa. Wtedy właśnie znika lvl konia.

Opublikowano

30k graczy O_o? A ilu online ;s?

Co do tematu to banał, wątpie żeby ktoś wgl do Ciebie pisał z takim problemem no, ale może komuś się przyda :D

11573538277329494069.gif

Opublikowano

Znikające umiejętności? Od kiedy... Poza tym - skoro ustawiamy na ten sam poziom, to po co "+0"?

umarł

Opublikowano
  pc.set_skill_level(133, pc.get_skill_level(133)+0)

na poczatku bralem za to kase

A twój budżet powięszkał się o +0 złotych

aFMA3pg.png

Opublikowano

i to jest właśnie forum i te zjebane komentarze, dasz cos bo kiedys sami do mnie po to pisali, a hejt poleci, brawo.

Znikające umiejętności? Od kiedy... Poza tym - skoro ustawiamy na ten sam poziom, to po co "+0"?

z4zol problem polega w tym, że się buguje wygląd i musisz coś dodać , żeby było widać znowu. A chyba nie można dodać +1 co zalogowanie, nie? :) więc dodajesz +0

Też posiadałem na Evelenie ten problem. Umiejętności nie znikają, tylko buguje się wyświetlanie poziomu skilli, które posiada każda postać (nie mówię tu o skillach poszczególnych klas postaci).

))
			end
		end
	end
end
Żeby było łatwiej i szybciej zedytować.

można i tak :)

Opublikowano

i to jest właśnie forum i te zjebane komentarze, dasz cos bo kiedys sami do mnie po to pisali, a hejt poleci, brawo.

z4zol problem polega w tym, że się buguje wygląd i musisz coś dodać , żeby było widać znowu. A chyba nie można dodać +1 co zalogowanie, nie? :) więc dodajesz +0

można i tak :)

Ja nie hejtuje porpstu chciałem ci uświadomić że dodawanie Zera jest bez sensu to tak jakbyś poszedł do banku i poprosił o wpłate 0 zł na twoje konto

aFMA3pg.png

Opublikowano

Ja nie hejtuje porpstu chciałem ci uświadomić że dodawanie Zera jest bez sensu to tak jakbyś poszedł do banku i poprosił o wpłate 0 zł na twoje konto

jezeli nei dodasz nic to nie odbugujesz widoku (chyba) nie testowalem bez :)
Opublikowano

Ja proponowałbym pisać questy bez bugów zamiast odbugowywać je drugim.

Ale co ja tam wiem...

no słucham co Ci się tu buguje?
Opublikowano

Po pierwsze to nie jest żaden bug, po drugie petów się nie wgrywa tylko kopiuje gotowca hehe.

A teraz na poważnie, gdy gracz jest novice to w kliencie nie wyświetla wartości poszczególnych umiejętności chociaż i tak one są jak i działają jak i się nie zmieniają. Nawet jeśli postać jest już po raz "x" novice (zmiana profesji, nie wybranie nowej) to też wskoczą umiejętności w kliencie na 0.

Czemu to miało służyć..? Nie wiem.. Pewnie z myślą o nowych graczach.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Po pierwsze to nie jest żaden bug, po drugie petów się nie wgrywa tylko kopiuje gotowca hehe.

A teraz na poważnie, gdy gracz jest novice to w kliencie nie wyświetla wartości poszczególnych umiejętności chociaż i tak one są jak i działają jak i się nie zmieniają. Nawet jeśli postać jest już po raz "x" novice (zmiana profesji, nie wybranie nowej) to też wskoczą umiejętności w kliencie na 0.

Czemu to miało służyć..? Nie wiem.. Pewnie z myślą o nowych graczach.

dokładnie, ja daje prosty fix , który w nic nie ingeruje (the naid twierdzi, że buguje lol), ale zhejtować zawsze trzeba :D

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że buguje więc o co Ci chodzi?

Ja nie mam zamiaru odpowiadać za Twój brak umiejętności czytania.

Napisałem, że lepiej jest robić poprawny quest niż zrobić zbugowany a odbugowywać go drugim.

Może teraz zatrybisz.

EDIT:

@Down: Chyba sobie żartujesz, mój post jest w 100% zrozumiały.

0LsM05U.png

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że buguje więc o co Ci chodzi?

Ja nie mam zamiaru odpowiadać za Twój brak umiejętności czytania.

Napisałem, że lepiej jest robić poprawny quest niż zrobić zbugowany a odbugowywać go drugim.

Może teraz zatrybisz.

To raczej nie mój problem tylko twój... To ty powinieneś tak przekazywać treść , żeby inni zrozumieli :)

a fix jest dla osób, które mają z Tym problem ja osobiście nigdy tego problemu nie miałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...