Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz pomysł, umiejętności ale brak $$? Otwórz własny serwer silkroad.

Khotleak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, wraz z moim Shareholderem jesteśmy inwestorami na rynku Silkroad. Jeżeli marzysz o tym, aby otworzyć własny serwer z profesjonalną stroną, grafikiem i wsparciem technicznym, to coś dla ciebie. Mamy za sobą kilka udanych projektów z innych dziedzin i sekcji gier. Chcemy natomiast otworzyć prywatny serwer Silkroad. Poszukujemy osoby która ma pojęcie na temat pracy na Microsoft Server (pomożemy) oraz koniecznie posiada umiejętności w realizacji skryptowej założenia serwera, jego konfigurację wstępną i końcową z poszczególnymi detalami.

Uważamy, że na rynku brakuje europejskiego serwera z polskim akcentem. Chcemy uzupełnić tę lukę. Zagwarantujemy Ci doborowe towarzystwo, świetnych programistów, wspólnie uzgodniony design strony, nazwa dowolna. Opłacamy wszystko. Oczywiście z racji norm prawnych, osoba z którą chcemy podjąć współpracę musi mieć ukończone 13 lat (racjonalny wiek to 18+). Nie nakładamy żadnych kar i roszczeń w przypadku gdy coś się nie powiedzie. Co prawda z naszych założeń wynika, że porażka to słowo nam całkowicie obce, ale wiadomo - jesteśmy realistami. Oczywiście dążymy do najlepszego wyniku, dlatego od początku zapewniamy sprzęt najwyższej jakości o wysokiej mocy, dostęp do programistów wielu języków jeżeli potrzebujesz porady. Porozmawiaj z nami, aby dowiedzieć się więcej!

Kontakt skype: joseph.rowdone (Kontakt w j. Angielskim, Polskim, Rosyjskim, Niemieckim).

(Angielski na poziomie komunikatywnym..jeżeli nie znasz, nie szkodzi, coś wymyślimy).

Opublikowano

Już to widzę :) Kolejny inwestor, kolejne plany - ktoś już nam takie rzeczy obiecywał :) Poszukajcie raczej innej gry, gdyż ta gra stała się już mało dochodowa, a wątpię aby jakiemukolwiek inwestorowi chciało się wkładać kasę w błoto :) więc albo kolejny fail albo nie przemyślana sytuacja :) Jak chcecie się utrzymać z serwera, gdzie będzie grało max 200 osób z czego pewnie 50 może zrobi jakiś lekki donate? Są serwery, gdzie gra po 1500, 1000, 800 czy 500 osób a reszta serwerów to spadochroniarze z pozostałych. Na dobrą sprawę uświadomię was na start :)

NIE MA SZANS :)

Chyba, że chcecie wydawać kasę w błoto to oczywiście, możecie zaczynać ale na jak długo?:)

Opublikowano

Nasze projekty nie są laniem wody, opieramy się na czystej, estetycznej stylistyce i profesjonalnym podejściu do każdego gracza. Zanim wystawiamy ofertę, analizujemy rynek i szukamy w nim miejsca dla nas. Dziękujemy Ci za twoją opinię, jest bardzo ważna dla nas, natomiast nie możemy się z nią zgodzić. Pragniemy wyjaśnić, że chcemy zerwać z stereotypem, który narzucił się na tą scenę Silkroad, gdzie polskie projekty upadały nim wystartowały. Nie mamy słomianego zapału i uważnie obserwujemy miejsce, gdzie inwestujemy pieniążki. Dziękuję za twoje zdanie, szanuję je i doceniam.

Opublikowano

Chcesz uslyszeć moje zdanie na ten temat? Ono jest jedno tak jak wiekszosc ludzi Ci to samo powie. Polski projekt = fail . Na 100% nawet ten serwer nie powstanie to co tu wypisujecie :)

PS: Widze ze napisałeś że szukacie osoby która ogarnia microsoft serwer oraz osoby która umie postawić serwer.

Tak wiec moje pytanie? Po co szukacie osoby przecież jestescie profesjonalna firma która ma już za soba kilka sukcesów ;]

579571423327107377857.png

Opublikowano

Dajcie tytuły serwerów jakie macie/ mieliście :), przynajmniej jest pierwszy temat w którym ktoś coś oferuje a nie jak zwykle bywa "kupcie i zróbcie mi serwer, ja będe GM'em oO" :>

Opublikowano

Nawiązaliśmy już współpracę z rumuńskim graczem. Myślę, że aktualnie nam to wystarczy. Oczywiście wasze oferty możemy nadal przyjmować, ale troszeczkę źle interpretujecie tekst. Nie tworzymy polskiego serwera, tworzymy serwer Europejski, aczkolwiek z polskim akcentem. Kolejna rzecz jest taka, że nie szukamy osoby, która 'ogarnia' Windows Server', gdyż sami oferujemy doszkolenia z tej dziedziny. Szukamy osoby, która perfekcyjnie zna mechanikę gry i pliki, a takiej osoby nie znajdziemy w żadnym pracuj dot pl. Dzięki za wasze posty.

Opublikowano

Polskie Serwery Silkroad zawsze na propsie.

Powodzenia. Na pewno zagram, o ile się doczekam. :D

P.S. Tak wiem, Europejskie. Ale tworzone przez Polaków.

Opublikowano

Bez obaw, graczy jest jeszcze sporo, a to, że inne projekty troszeczkę 'pobrudziły' dywan w tym pokoju, nie znaczy, że nie może wejść ekipa sprzątająca i zrobić tutaj rewolucje jak M.Ges.

Opublikowano

Tylko czy ekipa sprzątająca wie za co się bierze?. Dzisiaj ludzie szukają czegoś co już stoi od dłuższego czasu albo coś co posiada naprawdę unikalne funkcje. Na europejskiej scenie śmieją się z Polaków a nie oczekują czegoś z Polskim akcentem... Szukacie kogoś kto zna mechanikę gry oraz pliki? Proszę... Na tym forum wyczynem jest postawienie serwera bez toturiala a co dopiero stworzenie czegoś własnego. Szukacie profesjonalnego developera na Polskim forum a najśmieszniejsze jest to że profesjonalnych developerów na całej scenie jest może z 5 :) A co do graczy to naprawdę nie jest już ich tak dużo. Znajomy który założył naprawdę dobrze zbalansowany server który według mnie był jednym z najlepszych oraz najmniej docenionych (Mowa tutaj o Venture Online) . Miał 100-150 graczy ponieważ dostęp do Loaderów,botów i innych tego typu rzeczy był całkowicie zablokowany .Jeżeli naprawdę chcecie zainwestować w Prywatny Serwer Silkroada to polecam poszukać zagranicznego teamu i najpierw obserwować sytuacje przed długi czas na scenie bo tematy typu "Czego chcą gracze" To tylko pic na wodę i w niczym wam nie pomoże.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Nasz team aktualnie na 8 osób, ma tylko trzech Polaków. Anyway, nie sądzę, aby dobrym pomysłem była ocena możliwości pod względem narodowości. Wszędzie są głupcy i perełki, wystarczy dobrze ulokować swoje pieniądze i czas, a naprawdę to za profituje. Nie oczekuję tutaj 1.000 online w pierwszym tygodniu, liczba +80 mnie całkowicie satysfakcjonuje, gdyż początki zawsze są trudne, a my mamy długi i szeroki plan rozwoju. Osoba odpowiedzialna za konfigurację serwera to bardzo znana w środowisku zagranicznym, utalentowana i sympatyczna persona.

Opublikowano

Się okaże czy to jakas "znana w środowisku zagranicznym" osoba. Niestety tak oceniani są ludzie. Ludność która gra w silkroada to specyficzne osoby z którymi ciężko się dogadać. A 1000 online może uzyskacie po roku przy czym przy 80 osobach niewiem czy wogóle będzie zwracać się na serverer, Necro Online które stoi już ponad od roku ma po ~1000 osób dziennie ale poprzedziła to masa pracy którą włożyłem ja oraz reszta zespołu. Nie mówiąc już o tym że będziecie musieli kupić Ochrone Anti-DDoS oraz zabezpieczyć swój server przed masą exploitów tych które udostępnione są na epvp oraz tych które ma tylko z 5 osób -6 na scenie.

PS: Jeżeli macie już 8 osób to po co szukacie kogoś jeszcze? Bo chyba czegoś nie zrozumiałem.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Rzeczywiście, czegoś nie zrozumiałeś. Polecam przeczytać wszystkie moje wypowiedzi w tym temacie, nikogo nie szukamy już, jedynie betatesterów. Proszę też o nietraktowanie nas jak pierwszych, lepszych 16-letnich założycieli, którzy z dnia na dzień wpadają z pomysłem - zróbmy sobie serwer, zarobimy miliony. Nie podoba mi się sposób w jaki oceniasz cokolwiek zanim ujrzysz efekty pracy. Kupić ochronę anti-ddos? Zabezpieczyć serwer przed exploitami? Rozumiem fakt, że się troszczysz, ale mamy za sobą kilka aktywnie działających rzeczy, w tym prosperujemy jako firma z moim shareholderem i mimo braku legalności plików do SRO, chcemy stworzyć serwer, którego motywem przewodnim nie będzie komercja, a solidna gra. Jesteśmy fanami tej gry i tu możesz doszukiwać się powodów, dla których wystarcza mi mały online. Ponadto jestem bardzo wymagającym graczem, więc hosting i zabezpieczenia z jakich korzystamy, muszą opierać się na wyspecjalizowanej kadrze w DataCenter, ich świetnie wycinających ruch brzegówkach, filtrach i tak dalej. Ponadto w zespole mam programistów i osoby pracujące fizycznie w DataCenter, dosyć popularnym w Polsce - Atmanie. Wiemy co robimy, idziemy cały czas do przodu i stać nas na utrzymanie tego serwera przez najbliższe 3 lata. Dochód jaki będzie serwer przynosił, będzie tylko ułatwieniem w realizacji płynności finansowej.

Opublikowano

Jakieś dowody na to , że faktycznie coś działacie ? Czy to nie jest poprostu ot napisane. To jest ważne ludzie często pottrzebują twardych dowodów na to czy cokolwiek ma jakieś szanse.

Opublikowano

Na głowę upadliście? Mówię o forumowiczach... Widać, że koleś planuje coś fajnego, a wszyscy go zjechaliście i próbowaliście zdemotywować.

@Khotleak

Super, że wyszliście z inicjatywą. Skoro macie sporo pieniędzy do zainwestowania to serwer nie ma prawa upaść szybko. Serwerów z dynamicznym capem było niewiele, więc na pewno przyciągnie graczy, jeżeli będzie wszystko profesjonalnie zorganizowane; a z tego co tu czytam, tak będzie. Nie pomogę, bo nie znam się na programowaniu, ale życzę powodzenia!

Opublikowano
Takie wyjaśnienie od strony "inwestora" jak to ładnie nazwał Pan wyżej. Nie ma to jak zrobić z siebie głupka, chcąc udupić kogoś innego ; d.

He wanted to join my team. We are currently working on the development of the project. My conversation with him began idiotic. He tried to convince me that it is much smarter than everyone else in this world. I told him only that my programmer collaborated with Atomix server and knows privately creator of blaze. I never had a desire to work with him, I never cooperate with people of this type. When I saw that his knowledge is minimal and is trying to convince me to his case, I began to joke. I asked him about the movies, to the identification of content or how the Korean files look. It was all jokes, but I think he took it seriously. In fact, I have it deep in the ass and did not even know about his finances, because I have a large stock of private cash to create a good project. I really don't understund this man..teenager..or a kid. whateva'.
Also, tried to extort from me sponsorship of vps for him. Everyone can misrepresent the words, but it's not my level to straighten this bullshit what he talked about.

[2013-11-23 22:51:03] Kivi: A słuchaj spytam się z ciekawości. Spytasz się teamu czy niebyłby w stanie mi uzyczyć ok 4G (vb) pod MSSQL dla mojego projektu? Chodzi o dev nie o publikacje.

Tak się odwdzięczają polacy w przypadku odmowy.

Sometimes I am ashamed of my countrymen, whose actions are based on the fact that everything need to be destroyed. I did not give him the opportunity to join the team, so he had to do something to make me return the "favor". I did not want to be his sponsor, so he distorted the conversation and dropped it into the ether.

Opublikowano

Takie wyjaśnienie od strony "inwestora" jak to ładnie nazwał Pan wyżej. Nie ma to jak zrobić z siebie głupka, chcąc udupić kogoś innego ; d.

[2013-11-23 22:51:03] Kivi: A słuchaj spytam się z ciekawości. Spytasz się teamu czy niebyłby w stanie mi uzyczyć ok 4G (vb) pod MSSQL dla mojego projektu? Chodzi o dev nie o publikacje.

Tak się odwdzięczają polacy w przypadku odmowy.

Tak się odwdzięczają Polacy w przypadku kłamstwa. Nie bierz się za coś o czym nic nie wiesz ale co tam rynek jest lepszy ;] Wiesz co to jest podpuszczanie? Gdybyś informował nas tak jak jest naprawdę, to możliwe że projekt by wypalił, jednak skłamaliście, że:

- posiadacie pliki KSRO, bo jak zacytuję "... jest tam napisane po koreańsku..."

- posiadacie ownera blazz network - ZiCo by umarł ze śmiechu

- znacie "rynek" Silkroad - nic. Jeżeli mieliście by info o tym "rynku" wiedzielibyście co to jest Myth, Velestia oraz kojarzylibyście osoby takie jak Synx i Akasch :]

To nie jest post, aby was u dupczyć tylko właśnie pokazać to, że osoby, które nie mają zielonego pojęcia o mące nie powinni się brać za ciasto. Pozdrawiam i życzę powodzenia, jeżeli nie będziecie okłamywać ludzi, to moze ich zyskacie :)

Opublikowano

To dla kogo wkońcu pracuje w blaze? Hahahhahahaha.

@UP

Akasch jest troszke nowy jeszcze można było by mu uwierzyć jeżeli by powiedział że jego niezna.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Według mnie sponsor to nie wszystko i chwilowy team 8 osobowy który wytrzyma z 2 tyg, szczerze mówiąc nawet na tym Forum sa osoby potrafiące bardzo dużo, nawet kolega nad mną, ale Polska mentalność nie da zaistnieć polskim projektom, ponieważ wychodzą z założenia "pies ogrodnika" sam nie zrobi 2 nie da, skoro tobie się coś uda, to 3 następnych będzie cie ddosować, a jak kupisz anty ddos, to będą hakować stronkę, więc polskie projekty, serwery itd, nie mają racji bytu z samego faktu że sa Polskie, i 10x ciężej ściągnąć na niego ludzi bo jakoś nie lubi nikt polskich serwerów prócz polaków ;D heh

Ale szczerze mówiąc gdyby zebrać z Elite, Regzone i z MPC pare takich perełek którzy by razem zrobili serwer i by był dobry pomysł, nikt nie chciał odejść i się nie mścił itd, to by wyszedł zajebisty serwer na długo, ale tam jak zwykle by był problem kasy, ponieważ więcej osób robi serwer = więcej osób chce mieć z tego zarobek.. I tak czy siak wyjdzie że ktoś wam pliki zgra, zhostuje, i zaraz będzie 5 kopi serwer... Tak czy tak rynek Silkroad nie jest łatwym rynkiem :) Nie licząc faktu że jesteście """""FIRMĄ""""" i chcecie działać na nielegalnych plikach? Eee? No ale skoro firma oficjalnie chce wypuścić serwer na kradzionych plikach to długo postoi ;DD

Opublikowano

Narzekasz SebekPrgh na polską mentalność, a niczym nie odskakujesz od nich. Gdzie tu ktokolwiek napisał, że jesteśmy firmą? Hehe. Dobra, kończę tą dyskusję, zbyt wielki syf na tej scenie jest, serwer powstanie i to prawdopodobnie w ciągu 2 tygodni, aczkolwiek myślę, że ocenicie finał naszej pracy, a nie pieprzenie o chopinie przez pojedyncze jednostki, nie mające żadnego pojęcia o sprawie. Polscy profesorzy, magnaci rynku, szlachta i arystokraci, wielcy programiści i liberałowie - pozostawiam was tu samych. Cześć.

Opublikowano

@UP

Niestety nigdy nie powstanie taki serwer. Było kilka takich projektów gdzie były same perełki mogę nawet powiedzieć że sami dobrzy ludzie byli nawet w Repose Network czy LudoWorks. Pierwsze padło a nawet nie powstało z powodu odejśćia najważniejszej osoby a drugie z powodu złego zarządzania . Żeby powstał server z takimi osobami musiałby być ktoś naprawdę ogarnięty kto zarządzał by wszystkimi.

TIOiE.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...