Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup, który dał dostęp do Minecraft został odwrócony na życzenie.

NooLiN123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś dostałem mail od mojang z taką oto treścią:

"The purchase that gave you access to Minecraft has been reversed upon request. This means that you no longer will be able to play the game.
If you believe that this reversal has been made in error, or have any other questions please contact customer support."
Tłumaczenie z googla:
"Zakup, który dał dostęp do Minecraft został odwrócony na życzenie. Oznacza to, że już nie będą mogli grać w gry.
Jeśli uważasz, że to odwrócenie dokonano w błąd, lub masz jakieś pytania skontaktuj się z obsługą klienta"
Zabrało mi premium i nie moge grać. Ma ktoś może pomysł jaka może być tego przyczyna ?? Ja nie wysyłałem żadnego żądania o "odwrócenie konta".
konto aktywowałem giftcodem kupionym na allegro.
Z góry dzięki na pomoc :)
NooLiN123

Opublikowano

Może osoba u której kupowałeś premium zgłosił usunięcie konto podając mojangowi gift coda?

@EDIT:

Skontaktuj się z mojangiem i wyjaśnij sprawę

Opublikowano

Możliwe, że ktoś się bawił i strzelił twój Gift code. Napisz do nich, że nic nie usuwałeś i by ci zwrócili :D Albo pirat jak upy piszą.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Myślę, że Mojang nic tu nie zrobi.

Zakładam, ze konto kupiłeś na Allegro. Pozostaje ci tylko jedno - wyjaśnić sprawę z dostawcą kodu.

Nie konto tylko giftcoda kupiłem na allegro. Dostałem kod do wpisania na stronie mojangu. Napisałem już do kolesia u którego kupiłem ale nie odpisuje od ponad dnia. zobaczymy może odpisze za parę godzin :(

Opublikowano

napisz do mojangu i wyjaśnij całą sprawę, za ile kupiłeś kod?

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Kupiłeś gift code z allegro a to inny dostawca niż Mojang. Na allegro pełno takich oszustów i padłeś ich ofiarą, nic na to nie zrobisz nawet jeśli napiszesz do mojang lub na policję pójdziesz.

na

http://fiberhost.pl/

możesz kupić gift code za 150 zl (możliwość doładowania potrwela sms, przelew, przez pocztę i pay safe card). oni są uczciwi.

(TO NIE REKLAMA)

Opublikowano
xxx

ten gość jest spoko kupiłem u niego 2 mies temu gife coda i nie ma żadnych problemów.To chba coś z strony Mojang.

Opublikowano
Opublikowano

Też mam taki problem kupilem gift code u tego typa i mi 3 dni temu premium nie dziala . Po 3 miesiacach konta nie mam lepiej dac 20 zl wiecej i miec na zawsze konto ;) .

Opublikowano

Ja i moich 4 znajomych, też mamy taki problem. Po prostu Mojang, zablokował wszystkie konta, które nie był kupywane poprzez oficjalną stronę i raczej jest to w 100 % pewne, gdyż jak widać wszyscy od jakiś 3-4 dni którzy zakupili konta poza mojangiem dostali takiego maila , a jak wchodzą na minecraft.net to pisze że nie mają premki (Nie mam pojęcia czy obejmuje to jakieś terminy zakupu tj. czy np. tym co zakupili przed kilkoma miesiącami zostawili, reszcie usunęli) - według mnie takie posunięcie ze strony firmy jest bardzo chamskie, bo jakby się zastanowić to ta wiadomość brzmi jakby "Nie kupiłeś konta u nas to sobie już nie pograsz, wykup konto jeszcze raz ale z oficjalnego źródła" Hajs się musi zgadzać ^^ Ja już do nich napisałem, to odpisali, że mam się skontaktować z wydawcą klucza (w moim przypadku automater), napisałem do automatera i czekam, jak wydawca będzie uczciwy to może załatwi sprawe/da nowy klucz - radzę zrobić to samo.

Opublikowano

Ta aukcja to również automater, przeczytajcie uważnie aukcje to sie dowiecie ;D Coś Automater kręci

ZAPRASZAM NA UNIKATOWY SERWER xPVP IP: xpvp.yfun.pl
----------------------------------------------------------------
33388.jpg

Opublikowano

Ta aukcja to również automater, przeczytajcie uważnie aukcje to sie dowiecie ;D Coś Automater kręci

Hmm. Racja, jednak myślę, że nie spotkało to tylko ludzi, którzy kupili gift'a za pośrednictwem automatera, bo np. kolega z tym samym problemem kupywał na firehost'cie,drugi kupywał na keye i mają dokładnie to samo. Na firehost'cie koledze odpisali, że spróbują załatwić tę sprawę z mojangiem, gdyż po prostu wszyscy zgłaszają im reklamacje. Nadal mam nadzieję, że konta straciliśmy w wyniku błędu mojang'a, a nie że prawdo mówiąc "zrobili ludzi w ch*ja"...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupowalem na podobnej aukacji, ale problemow nie mialem. Odczekaj jakis czas, bo moze wina lezy po stronie Mojangu (Niby cos u nich sie pomieszalo) ;)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja od mojangu dostałem coś takiego

Hello,

Unfortunately, the original transaction that purchased the gift code has been refunded. Either the buyer, bank, or payment partner (Paypal or Skrill) requested that Mojang refund the transaction, which automatically invalidates the code, and causes anyone who used it to have their game profile removed.

If your purchase was through an unauthorized code re-seller, please contact the person or company through which your purchase was made. If your purchase was through Mojang, we suggest contacting your bank/credit card company, or Paypal/Skrill (depending on your method of payment), to see what may have caused the refund.

If the same username is used again, re-purchasing a game on an account where that game was deleted will un-flag the account deletion, and restore access to that account.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...