Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Komputer po czasie się zawiesza z obrazem i dzwiękiem

azusekpl

Pytanie

Opublikowano

Witam ostatnio wymieniałem zasilacz ponieważ ten który miałem stracił żywotność..Wziąłem od babci inny zasilacz i po wymianie komputer znowu zaczął chodzić dopiero po miesiącu zaczęły mi się problemy z komputerem ponieważ gdy gram w gta4,albo nawet gry na necie to pogram 1 godzine i po chwili komputer się zawiesza tzn. dźwięk się powtarza czyli: t t tt tt t t..I obraz tak dziwnie wygląda np. grałem w gta 4 po chwili komputer się zawiesił,dzwięk się powtarza i obraz taki zielony w niektórych miejscach nie wiem jak to opisać i muszę restartować komputer po restarcie wszystko jest ok. nawet jak tak zrobiłem 3 razy pod rząd to komputer nadal sprawny jak myślicie dlaczego się tak zaczęło dziać? mój sprzęt:

Karta: GeForce 8500GT 512RAM

Ram: 3GB

Windows 8 Pro 64bit

Procesor: AMD Athlom 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60Ghz

Zasilacz: firmy CodeGen ATX 200x 350W

Płyta główna: MS 7369

Dodam iż przy normalnym użytkowaniu nic się nie dzieje komputer ciągle działa tylko gdy gram np. w gry na necie lub normalnie w gry na kompie to się zwiesza

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co do zawieszenia się obrazu gdy się zatnie do widzę w niektórych miejscach takie zielone kropeczki w niektórych miejscach są w grupie a gdy czekam to tak jakby się te kropki mnożyły boje się co będzie dalej i dlatego restartuję komputer i wszystko jest ok wtedy

Kupię i nałożę paste jeżeli nie zadziała napiszę tutaj dlatego nie zamykać tematu.

Proszę pisać jeszcze w temacie co może się z tym dziać

Opublikowano

Temperatura grafiki jest ok, ale procek zdecydowanie za gorący, ten cpu ma około 68Tcase, a Twój w stresie dolatuje do 70

Rozkręć komputer, wyczyść go z kurzu, potem wymień na procku pastę.

55555

Opublikowano

Właśnie ostatnio otworzyłem obudowę to po miesiącu pajęczyny już były przeczyszczę od kurzu i napiszę :)

Dobra gotowe przeczyściłem i otwarłem obudowę komputera teraz temperatura procesora to 53 stopnie w grach 65 stopni ale poczekam do jutra ponieważ już się pewnie przegrzał po tych 70 stopniach i musi trochę ostygnąć a mam pytanie to może być wina zasilacza? czytałem że mój zasilacz z czarnej listy jest a po jego wymienieniu komputer działał super z miesiąc a teraz problemy się zaczęły z obrazem i dźwiękiem dziać właśnie przed chwila jak wyłączałem komputer aby go przeczyścić to zwiesiło się przy wyłączaniu..

Opublikowano

Bardzo dziwne właśnie procesor ma temperaturę 58stopni i komputer się znowu zwiesił..

Jak wymienić pastę skąd w ogóle to wziąć ??

procesor zszedł do 51stopni no ale niestety komputer i tak mi się pewnie zaraz zwiesi co jest dziwne przeczyściłem o otworzyłem obudowę komputera aby procesor się nie przegrzał karta ma 52 stopnie

Opublikowano

Dobra kupię pastę termoprzewodzącą a teraz dziś mam obudowę otwartą i trochę procesor się polepszył w grach teraz 65 stopni a normalnie 48 stopni więc otworzenie obudowy i wyczyszczenie kompa lekko pomogło ale nie na 100% więc wymienię pastę i napiszę czy się coś zmieniło sprawdzę jeszcze na win xp czy tam tak samo się z tym obrazem dzieje

Opublikowano

W sklepach komputerowych kupisz.

Co do nakładania, to zdejmujesz z procesora cooler, czyścisz pozostałości po starej paście delikatnie alkoholem i ściereczką, potem nakładasz nową pastę termoprzewodzącą, wystarczy mała kropla. Możesz zobaczyć na necie.

55555

Opublikowano

Dobra ale w życiu na mój procesor nie trzeba było pasty mam ten procesor już od 2008roku i jeszcze ani razu nie trzeba było jej nakładać ale mi się wydaje że to wina zasilacza niż procesora

Na necie patrzę też i widzę tematy w których piszę większość forumowiczów że to wina zasilacza

Opublikowano

Bardzo dziwne nigdy nie widziałem żeby mój procesor miał 60stopni :O

Komputer bez obciążenia
Oto screen:

post-1028745-0-50022100-1384458283_thumb.png

A teraz włączyłem gta 4 tylko do menu i od razu procesor podskoczył

post-1028745-0-16841000-1384458661_thumb.png

Gdy tylko wyłączyłem gta 4 temperatura spadła

Procesor jakimś cudem mi się coś przegrzewa a gdy sprawdzałem kiedyś cpu-z to zawsze miał 20-30 stopni i nigdy nie zawieszał mi się komputer ostatnio coś się zaczęło z nim dziać jak myślicie sciągnąć obudowę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...