Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła - zostawanie po skończonych zajęciach.

Gość DziesiecNa10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym uzyskać "poradę", może i prawną dotyczącą "prawa" nauczyciela. A mianowicie chodzi o jego "nakazy". Podam przykład sytuacji z ostatniej lekcji fizyki. Jest normalna lekcja, piszemy notatkę i nauczycielka mówi, ze mam do niej przyjść JAK ONA SKOŃCZY LEKCJE w celu odpowiedzi z dzisiejszej lekcji za złe zachowanie podczas zajęć(po godzinie 16, a ja kończę o godzinie 14:15)! Grozi mi, że w innym wypadku zostanę ukarany oceną niedostateczną! Przecież mam też własne życie, przecież życie nastolatków nie opiera się jedynie na szkole, tak? Czy nauczyciel ma jakiekolwiek prawo tak postępować? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Według kodeksu nauczyciela nie ma takiego prawa.

Nie Prawa nawet po lekcji cię zapytać itd. Tylko na LEKCJI ma prawo albo po, ale po uzgodnieniu z obu stron.

Nie zgódź się, jeśli wstawi 1, a wątpie bo pewnie tylko grozi to idź do dyrektora/ki

Opublikowano

Według kodeksu nauczyciela nie ma takiego prawa.

Nie Prawa nawet po lekcji cię zapytać itd. Tylko na LEKCJI ma prawo albo po, ale po uzgodnieniu z obu stron.

Nie zgódź się, jeśli wstawi 1, a wątpie bo pewnie tylko grozi to idź do dyrektora/ki

nie grozi, bo inni dostają jedynki za to jak nie przychodzą ;)

Opublikowano

nie grozi, bo inni dostają jedynki za to jak nie przychodzą ;)

Jeśli np. jest poprawa spr, albo poprawa ustna to ma prawo wstawić jedynkę. Bo nauczyciel przecież nie będzie latał za uczniem.

Chodzi mi jednak o takie coś jak u Ciebie.

Opublikowano

Jeśli np. jest poprawa spr, albo poprawa ustna to ma prawo wstawić jedynkę. Bo nauczyciel przecież nie będzie latał za uczniem.

Chodzi mi jednak o takie coś jak u Ciebie.

no o to mi chodzi, chodzi mi o ocene za prace na lekcji po zajęciach!

Opublikowano

To ja powiem jeszcze inaczej.

Nie odpierdalaj na lekcji, tą 1 z honorem przyjmij, popraw ewentualnie.

Z nauczycielem raczej 1 vs 1 nie wygrasz. A jeśli wygrasz to będziesz miał przejebane :)

Także odpuść sobie ;>

Opublikowano

To ja powiem jeszcze inaczej.

Nie odpierdalaj na lekcji, tą 1 z honorem przyjmij, popraw ewentualnie.

Z nauczycielem raczej 1 vs 1 nie wygrasz. A jeśli wygrasz to będziesz miał przejebane :)

Także odpuść sobie ;>

nauczycielka uczy w tej szkole pierwszy rok, jakaś nawiedzona.

Opublikowano

Nawiedzeni to są uczniowie którzy nie mogą 45 na lekcji spokojnie wysiedzieć.

Bądź spokojny, a twoja sytuacja zmieni się o 180 stopni.

Opublikowano

Nawiedzeni to są uczniowie którzy nie mogą 45 na lekcji spokojnie wysiedzieć.

Bądź spokojny, a twoja sytuacja zmieni się o 180 stopni.

aha, w poprzednich klasach miałem średnią powyżej 5.0, więc to chyba nie moja wina i to nie ja jestem nawiedzony?

Opublikowano

To, że miałeś średnią powyżej 5.0 chuja znaczy. Chyba każdy wie, na jakiej zasadzie opierają się te wysokie średnie. Bez lizania dupy i poprawiania każdej możliwej oceny 5.0 to tylko w gimbazie wyciągniesz. :)

Opublikowano

No to się ciesz że sama proponuje Ci poprawę, mogła mieć to w dupie, wpisać jedynkę i heyah.

Opublikowano

ogólnie nie może Cie zatrzymać bo tak jest w statucie szkoły, ale jeżeli daje Ci możliwość poprawy to powinieneś na klęczkach dziękować, u mnie w szkole mają wyjebane na to :)

Opublikowano

miej wyjebane. bez sensu się kłócić z idiotami, "magistrami", z których większość chuj wie jakim cudem ukończyła studia. naucz się dla siebie, nie dla nich.

Opublikowano

Powiem ci tak, jeżeli będzie chciała cię uwalić, to i tak to zrobi. Zresztą po co się jej narażałeś? Tak trudno wysiedzieć te 45min w spokoju? Nawet mnie drażnią osoby, którą non stop się zamknąć nie potrafią. Nie musisz iść do niej, przecież ona nie ma do tego prawa, ale równie dobrze może wziąć cię do odpowiedzi na następnej lekcji z buta i też zada ci takie pytania, na które nie odpowiesz i wstawi tą jedynkę, i nawet się od tego nie odwołasz, bo zrobi to już zgodnie z prawem.

tlofbnowe2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...